StoryEditorOCM
Glazbapopularni festival

Za kipić Šansonijera ove će se godine natjecati 20 dalmatinskih šansona: u tijeku prijave za nove skladbe

Piše Marija Lončar
8. travnja 2024. - 19:16

Večeri dalmatinske šansone ove će se godine održati 23. i 24. kolovoza na uobičajenoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice. U tijeku je i natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene druge festivalske večeri – na Večeri novih skladbi, a rok za prijavu istječe 10. svibnja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Bit će izabrano 20 skladbi, a u propozicijama se navodi kako se moraju temeljiti na "izvorištima dalmatinske šansone". Također, očekuju se i kvalitetni stihovi, a kada je riječ o glazbenim oblicima dobrodošle su slobodnije forme poput popa, rocka, jazzyja i funka pod uvjetom da se, kako se navodi u natječaju, temelje "na baštini dalmatinske melodije".

Ovogodišnje Večeri dalmatinske šansone održat će se 27. godinu zaredom. Popularni šibenski glazbeni festival lani je dobilo novo vodstvo. Nakon povlačenja dugogodišnjeg umjetničkog direktora Dušana Šarca, sada ga, uz Šibenčanina Branka Viljca, vodi splitska ekipa: Tommi Mischell, Miro Miše i Ella Mische.

Festival, koji već godinama ima svoju vjernu publiku, bio je čak 22 puta nominiran za Porina, a osvojio je pet prestižnih kipića.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
16. travanj 2024 10:42