StoryEditorOCM
Glazbašibenski mini fenomen

U Krešimirovom gradu buja scena srednjoškolskih bendova! Samo u Gimnaziji ih je čak pet

Piše Šibenski.hr
22. studenog 2023. - 17:34

U Šibeniku buja scena srednjoškolskih bendova! Gimnazijalci ističu - u njihovoj ih je školi čak pet pa su dobili i prostor za probe.

Svi redom pišu svoje pjesme, pozornicu sanjaju, a podrška su im i profesori. Hvale ih i domaći glazbeni kritičari.

Šibenski mini fenomen! Nazvati se i tako može buđenje glazbofila iz školskih klupa, piše HRT

Nalazimo se u "stanu" u Gimnaziji. Pet bendova dijeli ovaj prostor. To su Freston, Aractaca, Peron 15 i Retrovizija, rekao je Filip Laća, Freston i Retrovizija

Pet bendova dijeli ovaj prostor: To su Freston, Aractaca, Peron 15, i Retrovizija. "Složna braća kuću grade" - tako i oni raspored proba.

Zajednička im je strast prema glazbi! I "čvrstom" zvuku.

- Počeli smo prvo s obradama ali smo shvatili da nam to nije baš najzanimljivija stvar na svijetu i onda smo zaključili da nam je možda dobro pisat svoje autorske pjesme, naglasio je Lovre Šanić, Freston. 

Mlade glazbene snage okupile se na Zagrebačkom velesajmu

- Tekst pišemo Lovre i ja, općenito svako napiše kući svoju pjesmu i onda donese na probu. Svi zajedno sve ukomponiramo, dodao je Lorijan Škarica, Freston.

Vatreno krštenje oni će tek imati. Škola, domaće zadaće, probe - i ništa ne "pati".

- A od stilova najviše rock, ali smo dosta svestrani, jer svako ima neki svoj stil - kad se to spoji bude dosta jedan teški mix, istaknula je Cvita Vlašić, Retrovizija.

- Imamo violinu da, to je dosta neuobičajeno da postoji u ovakvim bendovima. Jer je vrlo malo mladih ljudi svira violinu, rekla je. Glazbeno su odgojeni - doma. I uz stare vinile svojih roditelja.

- Ne razmišljaju na klasičan način - strofa, refren, strofa. Naslušani su već dovoljno, razmišljaju svojom glavom i ne rade klasičan rock and roll to možemo nazvat urbanom glazbom, kazao je glazbeni novinar Marko Podrug.

Leđa glazbenim nadama drži cijela zbornica. S guštom!

- Pokušavamo znači da se oni što više involviraju i da osjete ovu školu Da nije isključivo samo doći ovdje ocjene i doma, poručio je ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića, Šibenik Ivan Knežević.

Dio gimnazijskih bendova publiku je VEĆ "zapalio". I pokazao: za binu su rođeni. "Uha" željna dobre svirke traže - još!, piše HRT

27. travanj 2024 13:43