StoryEditorOCM
GlazbaMia Negovetić

Talentirana pjevačica šibenskih korijena odbacila imidž djevojčice s naočalama: Na Dori ih neće biti, svi su pali u nesvijest kad su me vidjeli!

Piše Vinko Paić/SD
5. veljače 2021. - 12:09

Osamnaest joj je godina tek, a mlada riječka pjevačica šibenskih korijena već ima zapažen niz glazbenih utakmica u nogama. Mia Negovetić sa samo trinaest godina pobijedila je u RTL-ovim "Zvjezdicama" kada je svojim nastupima sve ostavljala bez daha i jasno dala do znanja da ćemo za nju u budućnosti još itekako čuti. Bila je najmlađa izvođačica koja je u zagrebačkom Lisinskom održala samostalni koncert, pamti se i kad je u kolovozu 2015. na svečanom mimohodu povodom Dana pobjede otpjevala hrvatsku himnu odjevena u majicu oslikanu vukovarskom golubicom, u svojoj ju je emisiji ugostila i slavna američka voditeljica Ellen DeGeneres. Prošle je godine umalo pobijedila na Dori, a po pobjedu Mia ide i u 2021. Iduće subote u Opatiji će pjevati pjesmu "She's Like a Dream".

- Pjesma govori o tome da danas svi živimo na neki način dvostruke živote, one na društvenim mrežama i one u stvarnosti. Pogotovo javne osobe. Ta dva života se na neki način isprepliću, sukobljavaju se, ali i lijepo žive skupa u nama i grade nas kao osobu. Ipak smatram da ne smije biti prevelika razlika između slike online i slike u stvarnosti, što se jako često događa, kaže nam Mia.

Očekujete li pobjedu? Mnogi upravo vas vide kao ovogodišnju pobjednicu.

To mi je drago čuti. Ne bih rekla da ove godine očekujem pobjedu samo zato jer sam prošle godine skoro pobijedila, ovo je novo natjecanje i dat ću sve od sebe, zajedno sa svojim timom, da ono što smo zamislili ostvarimo na sceni. Za koji rezultat će to biti dovoljno, stvarno ne znam jer nisam čula niti jednu pjesmu ni vidjela scenski nastup drugih izvođača. Želim biti zadovoljna svojim nastupom, to mi je u stvari najveća želja jer se stvarno jako pripremamo. Autori pjesme, Linnea Deb, Denniz Jam i Denise Kertes uz neke moje sugestije su mi ponovno s punim povjerenjem dali pjesmu u ruke, Juraj Zigman je napravio fenomenalan posao s outfitom, dečki koji će plesati samnom, Danon i Tim su prošli razna svjetska prvenstva i supertalente i zaista su odlični. Ma cijela ekipa je super i jedva čekam da krene show.

Ako pobjedite što od vas možemo očekivati na Eurosongu?

Ma ne želim o tome ni razmišljati. Sada je fokus na Dori i na prezentaciji hrvatskoj publici koja mora odlučiti, uz žiri, koga će poslati na Eurosong. A to je vrlo ozbiljan zadatak jer taj koji će ići u Roterdam u prvom redu predstavlja Hrvatsku, a ne sebe, to je ogromna čast i odgovornost. Kao ponosna Hrvatica koja poštuje svih, ali obožava svoje, spremna sam kao što bi trebali biti i ostali izvođači s Dore, dati sve od sebe za dobar rezultat Hrvatske na Eurosongu.

Dora je iduće subote. Čuvate li se i kako koronavirusa?

Pokušavam se čuvati što bolje, kao i do sada. Nadajmo se da korona neće utjecati na one koji dolaze na Doru. Već je valjda dovoljno što nema publike i što smo svi pod strogim mjerama već jako dugo. Nadam se da će uskoro sve to proći i da ćemo nastaviti živjeti normalnijim životima.

Za razliku od prošle godine kad ste bili u mladenačkom izgledu ove ste godine za stajling angažirali Zigmana. Zašto ste odlučili uzeti stilista?

S gospodinom Zigmanom sam nedavno surađivala i bila jako zadovoljna kreacijama koje je napravio. Moj tim i ja dugo smo razmišljali o tome što napraviti za ovu Doru jer nisam osoba koja će se samo tako prepustiti stilistu, kako god se on zvao, i odjenuti nešto samo zato što netko misli da to tako treba. Ili pjevati nešto zato što mi to stoji. Glazbu vidim kao slobodu, a nikako kao stavljanje u nečije okvire. Jako sam sretna što sam sa Zigmanom kliknula na prvu, upoznali smo se, puno razgovarali, tako da je i njemu bio olakšan posao jer je znao našu viziju kako bih trebala izgledati. A onda je krenula njegova magija, svi smo pali u nesvijest. Najprije kad smo vidjeli skice, a zatim i gotov outfit. Ogromna mi je čast i zadovoljstvo što je on dio našeg tima.

Jesu li vas pogađale kritike s prošle Dore koje su se ticale vašeg stajlinga?

Nisu me pogađale jer se ne možemo uvijek svima svidjeti, a i na društvenim mrežama si ionako svatko dozvoljava svašta. Uvijek je lijepo biti pohvaljen, ali treba znati i primiti kritiku. Iz konstruktivnih kritika i naučiti nešto, a one nekonstruktivne odbaciti i ne obazirati se. Sve su to škole koje treba proći. Moj stajling prošle godine meni je bio OK u skladu s porukom koja se željela poslati, jer da nije, onda ne bih ni imala taj outfit. Kao i naočale. Ove godine ih neće biti, a i stajling će biti drukčiji jer sam godinu starija, punoljetna što bi se reklo, pa će i outfit biti u skladu s tim i porukom pjesme.

Doima se kako ste odbacili idmiž djevojčice s naočalama. Kako se osjećate u ovoj "novoj" koži?

Da, doima se, ali to nije nužno tako. Možda ću ponekad opet imati naočale, a imidž djevojčice će se odbaciti sam od sebe jer više nisam baš tako mala kao kad sam prvi put pjevala pred publikom. I meni idu godine koliko god se svi oko mene čudili.

Nedavno ste izbacili uspješan duet s mladim pjevačem Edijem. Postoji li još neki hrvatski pjevač ili pjevačica s kojima biste voljeli udružiti glasove?

Ima ih mnogo, ali prvi sljedeći s kojima bih htjela surađivati su Marko Tolja i Dino Jelusić. Tko zna, možda jednom i izbacimo neki duet! 

Maturantica ste riječke gimnazije. Kako školski kolege gledaju na vaše glazbene uspjehe? Ima li ljubomore među njima?

Nisam vidjela ljubomoru, a mislim da nema ni potrebe da je bude. Svatko ima nešto što voli raditi i lijepo je kad smo jedni drugima podrška. 

Kakvi su vam planovi nakon mature?

Svakako ću se glazbi posvetiti još jače i daljnje će obrazovanje biti vezano uz glazbu.

16. travanj 2024 02:43