StoryEditorOCM
Glazbaulaz slobodan

Splitski virtuozi, jedan od vodećih komornih orkestara Hrvatske, stižu u Kuću umjetnosti Arsen

Piše Marko Podrug
13. rujna 2024. - 12:12

Komorni orkestar Splitski virtuozi, sastavljen od istaknutih splitskih glazbenika, nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 16. rujna.

Splitski virtuozi su jedan od vodećih komornih orkestara Hrvatske, nastupaju već 12 godina, a osvojili su brojne glazbene kritičare koji s oduševljenjem prate koncerte komornog orkestra od prvog nastupa do danas. „Splitski virtuozi zaista s razlogom nose ovo ime!“, „Mislimo da bez ustručavanja možemo reći da Split ima komorni orkestar koji bi svojom vještinom i pristupom oduševio i najveće svjetske koncertne dvorane“ – samo su neki od komentara glazbenih profesionalaca na izvedbe Splitskih virtuoza.

Komorni orkestar Splitski virtuozi čine koncertni majstor Martin Draušnik, 1. violine – Antoinette Gojak i Ana Labazan Brajša, 2. violine -Karmen Sedlar, Ema Gančević i Viktor Galuf, viole – Stipe Marinić, Nastja Perić, violončela –  Roko Silić, Hana Rabadan te Piero Malkoč na kontrabasu.  Orkestrom ravna maestro Wladimir Kossjanenko, međunarodno renomirani violist i dirigent.

Koncert se održava u sklopu projekta Dalmatinski ciklus koji je nastao na inicijativu Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Projekt je osmišljen s ciljem razmjena gostovanja orkestara, komornih sastava i solista, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Koncert počinje u 20 sati, ulaz je slobodan!

 

19. rujan 2024 14:28