StoryEditorOCM
GlazbaPobjednici 24. šansone

Šibenska publika najviše glasova ponovo dala svojim miljenicima, grupi "4 tenora", dok je prva nagrada žirija pripala Elis Lović i pjesmi "Brodolom"

Piše šibenski.hr
22. kolovoza 2021. - 07:48

Prema reakcijama i ovacijama mnogobrojne publike na trgu između katedrale sv. Jakova i šibenske Gradske vijećnice, kada je u subotu na festivalu 24.dalmatinske šansone  najavljen nastup „Četiri tenora“ očekivati da će i ove godine odnijeti prvu nagradu publike, treću godinu zaredom. Miljenici šibenskog festivala u srce su publiku dirnuli pjesmom "Noćas te sanjam majko". 

- Ova pjesma je bila najviše orijentirana na publiku i očekivali smo da će nas nagraditi. Na moje veliko zadovoljstvo, ove je godine bilo jako puno kvalitetnih pjesama i izvedbi tako da razlike u broju glasova, kako čujem, nisu bile velike. Puhali su nam, doslovno, za vratom – izjavio je jedan od tenora Đani Stipaničev.

image
 Branimir Bubica i klapa Sebenico.
 
Niksa Stipanicev/Cropix

Druga nagrada publike i "Plaketa šansonijer" otišla je u ruke Branimira Bubice i  klape Sebenico za  pjesmu "Ne dan moju tisnu kalu". Niti Bubica i njegovi dečki iz klape nisu skrivali zadovoljstvo što su u svojem gradu prepoznati i za kvalitetu nagrađeni. Treća nagrada publike  pripala je Juri Brkljači i skladbi "Prozor".

Sreća i zadovoljstvo nisu silazili s lica kantautorice, Istrijanke Elis Lovrić kada je objavljeno da je dobitnica prve nagrade ocjenjivačkog žirija.

- Čast mi je, zadovoljstvo i gušt, nešto posebno! Jer, kad si nagrađen za ono što radiš totalno beskompromisno, onako kako ja osjećam, znači da je dobro. Prošli su me trnci kad su mi došli reći da se pripremim za izlazak. Nisam očekivala, ali predivno mi je sada – rekla je Elis.

Drugu nagradu stručnog žirija odnijela je skladba "Na cvitnu nedilju" Nene Belana i Nikše Sviličića, dok je treća nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija otišla u ruke Four voices za skladbu  "Mir u srcu". 

Najizvođenija pjesma 23. dalmatinske šansone Šibenik u 2020. godini bila je  "Ne volim jugo" u izvedbi Nene Belana i Klape Cambi, a za najboljeg debitanta nagradu je ove godine dobio Noa Rupčić za pjesmu "U tvom osmijeh".

Najboljom pjesmom festivaa proglašena je "Gori sve" koju je izvela Kristina Boban, s kojom će nastupit na ovogodišnjem Ohridskom festivala, na Večeri pop glazbe, a njihov pobjednik će gostovati na Večerima šansone u Šibeniku iduće godine. 

image
 Kristina Boban.
 
Niksa Stipanicev/Cropix

Nagradu  za najbolji tekst pjesme dobila  je Tomi Michell za pjesmu "Sjena mladosti", dok je nagradu za najbolji aranžman pjesma "Mir u srcu" Aleksandra Saše Valenčića

Nagradu za najbolju interpretaciju odnio je Ivan Ive Županović s pjesmom "Eden", a nagrada za najbolju pjesmu festivala po odluci novinara i radio urednika pripala e pjesmi "Gori sve"  Kristine Boban. 

Nagradu za najbolje kantautorsko djelo odnijela je pjesma "Da se moja jubav udaje"  Duje Stanišića. 

Odlukom direktorskog dvojca festivala,  Dušana Šarca i Branka Viljca,  posebnu nagradu dobio je skladatelj, tekstopisac, kantautor i pjevač Đani Maršan, jedan od prvih sudionika Šibenskog festivala.

U show programu nastupali su Klapa Brodarica & Ivana Kovač – U počast pjesmama Mate Miše Kovača. 

18. travanj 2024 12:05