StoryEditorOCM
Glazba‘DA MI SE VRATIT‘

Pattiera odustao od Splitskog festivala zbog obiteljskih problema, drugi Šibenčanin pjevao umjesto njega! Sve je ispričao

Piše Milena Budimir
6. srpnja 2024. - 21:19
Ivo Pattiera u dvorištu kuće u kojoj je odrastao, u ulici Nikole Tesle u šibenskom kvartu VarošNikša Stipaničev/Cropix

Oduševljen činjenicom kako se pozornica Splitskog festivala "vratila na staro mjesto“, Đani Stipaničev nije mogao skinuti osmjeh s lica.

"Napokon je sve kako triba, gledamo u more, sve je logično" – veli nam.

Nastupiti će umjesto Ive Pattiere, kojeg su obiteljski problemi spriječili da dođe u Split.

Pogledajte kako se se Splićanke skockale za Splitski festival! Na skalama Prokurativa blicevi bljeskaju sve u šesnaest

"Umjesto šjor Ive sam došao i u kazalište. On je otišao u mirovinu, a ja došao na njegovo mjesto" – otkrio nam je i taj detalj.

Svojeg sugrađanina naziva legendom i posebnom figurom na estradnom nebu.

"To je ta šibenska manufaktura, Mišo, Vice, Arsen i šjor Ivo, koji je prije svega veliki kazališni čovjek" – veli nam Đani.

Lakše je, kaže, otpjevati pjesmu kojoj baš svaki Dalmatinac zna i melodiju i stih, svoj je glazbeni put ionako, veli, bazirao na iskonskim glazbenim vrijednostima.

image

Đani Stipaničev: "Umjesto šjor Ive sam došao i u kazalište. On je otišao u mirovinu, a ja došao na njegovo mjesto. Kad sam čuo koju točno pjesmu večeras pjevam umjesto njega, lice mi se ozarilo..."

Milena Budimir

"Opijen sam dalmatinskim melosom i dalje gorim prilikom svakog nastupa, prilikom svake izvedbe. Svaka je ova pjesma vrijednost za sebe" – kazao nam je.

"Da mi se vratit“ je posebna Trumbićeva pjesma, svojevrsni njegov kontrapunkt, dosta je drugačija od ostalih, lice mi se ozarilo kad sam čuo što pjevam – iskren je Đani.

Prisjetio se dječačkih dana u Šibeniku kada je sa svojom ekipom čekao kada će izaći najnovije pjesme sa Festivala, svaka je bila hit. Svaka je ostala hit!

"Pročešljajte godine i pjesme, svaka je bila svoja, svaka je ostala, svaka i dalje živi, to nam  je Splitski festival darovao" – veli Đani.

19. rujan 2024 18:26