StoryEditorOCM
Glazbalight is life

Ove nedjelje Šibenčani će moći uživati u pravom svjetlosnom spektaklu, a na plutajućoj bini zapjevat će 4 Tenora

Piše šibenski.hr
1. rujna 2023. - 16:23

Šibenik će, osmi put zaredom, obilježiti datum na koji je postao prvi grad na svijetu s javnom rasvjetom na izmjeničnu struju. Iako to zbog lošeg vremena nije bilo moguće 28. kolovoza, na samu obljetnicu, ove će nedjelje, 3. 9. svi moći uživati u pravom svjetlosnom spektaklu, ali i onom glazbenom jer dolaze šibenski miljenici - 4 Tenora.

Manifestacijom „Light is life“  želi se podsjetiti na ulogu i značaj svjetla i struje za Šibenik, ali i cijelo čovječanstvo. Kako je istaknuo direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, riječ je o događaju koji je prešao lokalne okvire, a i ove godine je pripremljen bogat program. Na radost Šibenika i njegovih gostiju, ovom gradu omiljena 4 Tenora pobrinut će se za veličanstven glazbeni repertoar ove nedjelje. Odlična glazba zaokružit će ovu impresivnu manifestaciju.

Tenori će zapjevati na plutajućoj bini s početkom u 20:30. Uz to, posebnoj čaroliji njihova nastupa pridonijet će i vatromet predviđen za 22 sata.

„Glavna boja manifestacije bit će crvena jer je ona upozoravajuća pa će tako sve fasade na šibenskoj obali, a čak i javna rasvjeta te sama katedrala sv. Jakova, biti obojene u crvenu boju. Išli smo toliko daleko da se pozabavimo tematskim vatrometom koji će biti u tri boje; prva će biti plava koja obilježava nastanak života na planetu Zemlji, druga boja će biti zelena koja predstavlja život i prirodu, a treća će biti crvena koja upozorava na situaciju u koju smo došli. Zadnja raketa će biti bijele boje i simbolizirat će nastavak života“, pojasnio je autor manifestacije Zoran Lučić Luca.

Impresivan program, osim koncertom 4 Tenora, bit će popraćen različitim svjetlosnim instalacijama. 

„Instalacije će biti postavljene na travi, od hotela Krki prema katedrali sv. Jakova. Opet ćemo instalirati Teslin transformator, a na Poljani će na LED ekranu tri puta biti prikazan film „Nikola Tesla“ Mira Brankovića. Ove godine imamo instalaciju kojom ćemo se sjetiti nositelja cijelog projekta prije 128 godina, a ona se zove ‘Ante Vitez Šupuk – gradonačelnik Grada Šibenika‘. Imamo instalaciju koja se zove svjetska populacija, a riječ je o zemaljskoj kugli oko koje će biti postavljeno 10 simbola čovjeka kao jedinke, a deseti će gorjeti u crvenoj boji koja je i glavna boja manifestacije. Boja će simbolizirati desetmilijarditog čovjeka koji će se, prema projekcijama, roditi 2050. godine. Također, održat će i trek utrka oko stare gradske jezgre“, pojasnio je Lučić Luca.

Kako mnogi kažu, očekuje nas jedno od najimpresivnijih izdanja ove manifestacije. 

01. svibanj 2024 09:48