StoryEditorOCM
Glazba4. i 5. studenoga

Na prostoru budućeg centra za mlade: Koncerti Regius i Kulturaljka za vrhunski jesenski glazbeni vikend u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
25. listopada 2022. - 09:34

Koncertni programi tradicionalnih šibenskih glazbenih projekata Regius i Kulturaljka na rasporedu su 4. i 5. studenog u Hali Šibenik. Jura Stublić & Film, Kuzma & Shaka Zulu, Kries, MORT, BluVinil i RØLØ - svi oni u jednom vikendu nastupaju na prostoru budućeg centra za mlade.

- Radi se o koncertnom dijelu naše dugogodišnje manifestacije Kulturaljka, koji je zbog epidemioloških mjera i ove godine s proljetnog prebačen u jesenski termin. Rijetko viđeni lineup smo okupili za tu subotu, mislimo da je to prvi put ikada da u jednu večer negdje zajedno nastupaju: Jura Stublić & Film, Kuzma & Shaka Zulu, BluVinil i Kike Dok. Dan prije, u petak, na rasporedu je treće izdanje Regius Mini Break projekta koji ove godine na bini okuplja tri vrhunska hrvatska glazbena proizvoda: Kries, MORT i RØLØ, uz šibenski radijsku voditeljicu i DJ-icu Stellu kao glazbeni support. Sretni smo da smo i ove godine u ovim izazovnim vremenima okupili ovako sjajne glazbenike na jednom mjestu te vjerujemo da nas i ove godine očekuju dva dana vrhunske zabave u našem gradu- najavljuju organizatori iz šibenskog PARK kolektiva.

Koncerti će se kao i protekle dvije godine održavati u Hali Šibenik, bivšoj garaži za vojna vozila koja nije u funkciji od 90-ih a nalazi se na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova na samom rubu Šibenika. Od 2020. „parkaši“ jednom godišnje višednevnim čišćenjem i uređivanjem taj derutan prostor dovode u funkciju i pretvaraju ga idealnu glazbenu pozornicu na kojoj su do sada nastupali TBF, Let3, Daleka Obala, Goran Bare, Damir Urban i mnogi drugi.

Dakle, ove godine raspored po danima izgleda ovako - u petak, 4.11. nastupaju Kries, MORT, RØLØ i Stella, a dan nakon Jura Stublić & Film, Kuzma & Shaka Zulu, BluVinil i Kike Dok u DJ formi. Oba dana koncerti počinju od 20 sati, a ulaznice se u preprodaji mogu nabaviti putem Entrio online platforme (PETAK, SUBOTA  ) i fizičkih prodajnih mjesta ili na ulazu na dan koncerta.

Koncerti se realiziraju kroz šibensku PARK organizaciju, dugogodišnjeg aktera na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 200 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta.

19. travanj 2024 05:49