StoryEditorOCM
Glazbasvaka čast

Humanitarni koncert u kazalištu: šibenski rock-veterani i Pattiera ‘prašili’ za kolonoskop

Piše Lenka Gospodnetić/SD
7. travnja 2024. - 18:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održan je koncert s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju kolonoskopa šibenskoj bolnici, i to na inicijativu “rock & blues institucije”, benda “Sigmund” s frontmenom Aleksandrom Sašom Belamarićem na čelu.

Iako se baš i ne može reći da se “tražila ulaznica više”, glazbenici su dali sve od sebe kao da pjevaju na Woodstocku; mahom su i većina njih kronološki izdanci te struje.

Naime, u HNK-u Šibenik za pomoć bolnici nastupili su vrsni veterani, uz “sigmundovce” bio je tu i rock-trubadur, legendarni glazbenik sa šibenskom adresom, Marinko Miše te sjajan bend “Polaris”. Posebna poslastica bio je nastup legendarnog zabavnjaka Ive Pattiere, koji je radi koncerta stigao iz Zagreba!

image

Marinko Miše

L.go./

Miše je ne samo glazbenik ustrajne rock-orijentacije, nego i likovni umjetnik te živa legenda, vitalan i na pragu svoje sedamdesete; na glazbenoj sceni afirmirao se pak sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao član prvog velikog šibenskog hard-rock benda “Pauci”, a jednako potentno zvuči i danas!

Uz “Sigmund” i Marinka, ništa manje upečatljiv nije bio ni nastup još jednog dugovječnog benda, naime “Polarisa”, koji je dio publike u HNK-u digao čak na noge – a to se u kazalištu, složit ćete se, rijetko viđa. Ivo Pattiera svojim je divnim glasom sve razgalio, te također pokazao da se i u “zlatnim godinama” može oduševiti slušatelje.

image

S koncerta rock-veterana u šibenskom HNK-u

L.go./

Nekoliko sati prvorazrednog rock & blues, ali i zabavnog programa prodrmalo je hram kulture u Krešimirovu gradu, koji se inače može pohvaliti dugovječnom rock-tradicijom (uz onu zabavnoglazbenu, čije lidere ne moramo ni nabrajati). Inicijatori koncerta, “sigmundovci” s prijateljima mogu se, pak, pohvaliti i humanošću jer je njihov karitativni nastup ukazao na potrebu međusobnog solidariziranja, a na dobrobit zajednice. Da se u priču, uz publiku koja je izdvojila simboličnih deset eura za ulaznicu, trebaju uključiti i gospodarstvenici i drugi koji su u prilici pomoći većim iznosom, ukazale su voditeljica konferanse Marina Jurković te liječnica dr. Danči Mihovilčević, predsjednica županijske Lige za borbu protiv raka, koja se na samom početku obratila publici.

Bravo za “Sigmund” i prijatelje: svaka čast, mladići!

29. travanj 2024 00:22