StoryEditorOCM
OstaloOproštaj od Europe

Vaterpolisti Solarisa bez pobjede u drugom krugu Len Euro Cupa: jači od Sunčanih bili su i Španjolci

Piše šibenski.hr
10. listopada 2021. - 10:58

Vaterpolisti Solarisa opostili su se od Europe za ovu sezonu. Naime, Sunčani su drugi krug Len Euro Cupa završili na četvrtom, posljednjem, mjestu u skupini koja je odigrana u Budimpešti.

Takav rasplet sasvim je očekivan, budući da je momčad trenera Jure Marelje objektivno bila u ulozi autsajedera u društvu respektabilnih ekipa mađaraskog Vasasa, talijanske Ortigie i španjolskog Sabadella.

Veliki posao Solaris je napravio na prvom turniru kojem je bio domaćin u Crnici, gdje je osvojio drugo mjesto i izborio prolaz dalje u Europi. Sudjelovanje na turniru u Budimpešti bilo je samo bonus za Mareljine trupe, točnije dobra škola za ono što ih čeka u nastavku sezone.

U utakmici zadnjeg, trećeg kola turinira odiranoj u nedjelju ujutro Solaris je bio najbliže bod(ovima). Naime, poraženi su od španjolskog Sabadella (10:9). Šibenčani su golom Nikole Štrkalja dvije i po minute prije kraja stigli na minus jedan, no do potpunog preokreta nisu mogli, pa je to ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

Sunčani su loše krenuli u utakmicu, budući da su gubili (2:6) već nakon prve četvrtine. Ali, uporno su 'grickali' prednost Katalonaca, međutim došli su samo do minimalnog zaostatka.

Najefikasniji u redovima Sunčanih bio je Antun Goreta s četiri gola. Jerko Penava je zabio dva pogotka, a Vice Erak, Nikola Štrkalj i Roko Pelicarić po jedan.

Podsjetimo, u prva dva kola turnira Solaris je poražen od Vasasa (5:12) i Ortigie (7:11).

Sada se Šibenčani u potpunosti okreću domaćem prvenstvu, u kojem su u prvom kolu, uoči puta u Budimpeštu, pobijedili na gostovanju u Zadru (18:11).Sljedeći protivnik Solarisa je riječko Primorje.

Osim obveza u prvenstvu Hrvatske, Solaris očekuje i natjecanje u elitnom razredu Regionalne lige. Šibenčani su u skupini sa splitskim Jadranom i Mornarom, crnogorskim Primorcem te srpskim predstavnicima Radničkim i Crvenom Zvezdom.

U osnovnom dijelu Regionalne lige bit će odigrana tri turnira. Prvi je na rasporedu od 22. do 27. studenog, a domaćin je Split.

20. travanj 2024 13:57