StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

U subotu je zadnja utakmica "sunčanih" u regionalnoj ligi na domaćem bazenu: Crnogorci, nemate što tražiti u Crnici!

Piše Borislav Juras
14. veljače 2019. - 19:37

Uz pomoć Primorja, vaterpolisti Solarisa se sve ugodnije osjećaju na vrhu ljestvice regionalne A-2 lige. Baš im je riječka momčad, pobijedivši Budvu, udaljila toga konkurenta za najviši plasman na pet bodova zaostatka (33:28). Šibenski "doprinos" bila je visoka pobjeda nad Vojvodinom (13:6).

Novosadska momčad nije trebala biti posebno opasna za igrače trenera Joška Krekovića, posebno nakon spoznaje da su, osim najboljega (Ranđić prešao u Budvu), u Crnicu stigli bez još nekoliko važnih igrača.

Hlađenje pod tušem

No, uvijek je potencijalna opasnost u stilu igre srpskih momčadi. U prve dvije četvrtine, ta igra Vojvodine (uz neke odluke srpskoga suca) utakmicu je dovela gotovo do ruba incidenta. U tome razdoblju je svirano čak pet peteraca (četiri u korist Solarisa). Cijenu te agresije gosti, koji su prijavili samo 11 igrača u zapisnik, platili su odlaskom dvojice igrača pod tuš, pa su prije kraja druge četvrtine ostali s tek jednim igračem na klupi (uz pričuvnog vratara)!

Suprotno tome malom ratu u vodi, nakon poluvremena se utakmica pretvorila u "kamilicu", malo ozbiljnije kupanje za igrače Solarisa...

– Valjda im je postalo jasno da bi s onakvim stilom igre vrlo brzo ostali bez igrača, pa su se primirili. Da nisu postigli nekoliko sretnih golova koji su ih držali u priključku prve dvije četvrtine, sigurno bi se i ranije umirili. Mi smo u utakmicu ušli spremni na tu njihovu agresiju. Osim osvajanja novih bodova, najvažnije nam je bilo ne reagirati, sačuvati se od mogućih disciplinskih prekršaja, u čemu smo uspjeli – otkriva Marin Šparada, vratar Solarisa, koji je (obrambeni) temelj pobjeda svoje momčadi.

 

 

Utakmica u Budvi bila je jedina ovosezonska u regionalnoj A-2 ligi koja je Marinu i suigračima donijela gorčinu poraza. Osim za revanš, u subotu im se pruža prilika da potpuno zagorčaju Budvi, da unište njihove ambicije za plasman u A-1 ligu. Pobjedom Solarisa razlika bi narasla na samo teoretski dostižnih osam bodova, a nastavi li se uspješna "koalicija" s Primorjem (gostuju u Kragujevcu), i drugi konkurent (Radnički Kragujevac zaostaje dva boda) mogao bi izgubiti priključak.

Navijači, dođite!

Ako je suditi po utakmici u Rijeci, Budvi se nije isplatilo nedavno dovođenje najboljeg strijelca lige iz Vojvodine. Je li doista razbijena kohezija i sigurnost momčadi, otkrit će im baš gostovanje u Crnici...

– Nismo mi u Budvi bili inferiorni, ali smo imali previše propusta u obrani. Primili smo čak 11 pogodaka, najviše ove sezone u jednoj utakmici regionalne lige. A nama je obrana temelj svih pobjeda. Trebat će nam i ovaj put na najvišoj razini, s obzirom da je Budva momčad sa širokim rosterom, velikim brojem igrača koji su realna opasnost za suparničke obrane. I dodatno pojačani, oni ne mogu biti protiv nas favoriti u Crnici, iako možda imaju veći imperativ osvajanja bodova. Kako smo i najavili, nas nikakve kalkulacije ni tuđe sudbine ne zanimaju. Vjerujem da će navijači osjetiti značaj ovih bodova, ispuniti tribine Crnice u našoj zadnjoj domaćoj utakmici regionalne sezone, olakšati nam nastojanje da jednog suparnika potpuno eliminiramo iz konkurencije – najavio je vratar vaterpolista Solarisa, čija utakmica s Budvom ove subote počinje u 18 sati.

21. lipanj 2024 22:13