StoryEditorOCM
OstaloPrijavite se, trči se u subotu

U čast rođendana Dražena Petrovića, Šibenik je domaćin utrka Draženova četvorka i Šibenski deset, ove godine s posebnim dodatkom – Prvenstvom Hrvatske u cestovnom trčanju

Piše šibenski.hr
12. listopada 2019. - 19:34

Za manje od deset dana, u čast rođendana Dražena Petrovića, Šibenik će ponovo biti domaćin utrka Draženova četvorka i Šibenski deset, ove godine s posebnim dodatkom – Prvenstvom Hrvatske u cestovnom trčanju.

Šibenska riva će u subotu, 19. listopada, biti domaćin najboljim hrvatskim dugoprugašima i mnogobrojnim trkačima i rekreativcima koji će otrčati svoju dionicu neposredno uz more, uživajući u prelijepom šibenskom ambijentu. Sve utrke startaju i završavaju na rivi, ispred Trga Pavla Šubića, a kompletan program započinje dječjim utrkama od 9,30 sati za koje se prijavljuje na licu mjesta, bez kotizacije. Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićka djeca imaju svoje dionice od 100 do 400 metara i najboljih troje nagrađuju se medaljama i stripovima Dražena Petrovića.

Prvenstvo Hrvatske počinje u 10,30 sati utrkom kadeta na 3kilometra čija se dionica u cijelosti odvija na rivi, a start utrke na 10 kilometara je u 11 sati. Trče se dva kruga od 5 kilometra, a utrka na 10 kilometara, osim što je službeno Prvenstvo Hrvatske, otvorena je za sve trkače s napunjenih 14 godina. Završna utrka dana je kao i do sada, Draženova četvorka, utrka na 4 kilometra u skladu s Draženovim brojem na dresu. Na ovoj utrci se očekuje puno rekreativaca, mladih i sportaša iz drugih sportova, koji svojim dolaskom i trčanjem obilježavaju sjećanje na šibenskog košarkaškog Mozarta. Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske  jamac je izvrsne kvalitete trkača koji će ove godine doći u Šibenik te dokaz kvalitete organizacije i podrške koju Grad Šibenik pruža.

Svi sudionici dobivaju jedinstvene Champion majice s Draženovim likom – ove godine u dresu Portland Trail Blazersa, a najbolji osim medalja, pehara i novčanih nagrada u utrci na 10 kilometara dobivaju i vrijedne poklone iz Muzeja Dražena Petrovića.

Šibenske utrke su  i završnica Adria Running Toura. Nagrada je Ford Fiesta na korištenje od 5 godina, a osvojiti je može trkač koji je nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčao utrku u Šibeniku.

Sve informacije dostupne su na www.sibenik.run a prijave su još uvijek moguće na https://www.utrka.com/utrke/sibenskadesetka/2019/info/

30. travanj 2024 01:41