StoryEditorOCM
Ostalovelika pobjeda Solarisa

Sunčani već drugi put u sezoni ‘skinuli‘ trofejni klub, briljirali Petković i Pelicarić

Piše Krešimir Gulin
11. studenog 2023. - 21:03

Još jednu veliku pobjedu izvojevali su vaterpolisti Solarisa! Već drugi put ove sezone svladali su zagrebačku Mladost. Nakon što su Žapce nadigrali u svom bazenu u Crnici, sada su Sunčani bili bolji i na gostovanju u Zagrebu (11:10).

Bila je to utakmica prvog kola drugog kruga Regionalne premier lige koji se igra po skupinama. Osim Solarisa i Mladosti, u grupi koja će odlučiti o plasmanu od četvrtog do sedmog mjesta, ali i ekipama koje će se boriti s najlošijim srpskim momčadima za ostanak u ligi, još su Primorje i Mornar.

Ovom pobjedom Solaris je praktički već osigurao status regionalnog premijerligaša i za sljedeću sezonu.

Sunčani su odigrali fantastične dvije četvrtine- drugu i treću u kojima su stekli veliku prednost za završnicu. Niti lošija zadnja četvrtina koju su izgubili (5:1) nije ugrozila pobjedu Sunčanih, budući da su mladostaši praktički samo ušminkali poraz u finišu utakmice.

Najbolji igrači Solarisa bili su Petković i Pelicarić s po četiri zgoditka, dok je vratar Šparada skupio 10 obrana.

Mladost- Solaris 10:11 (4:4, 1:3, 0:3, 5:1)

Mladost: Jurlina, J. Bušić (1), Fajković, Solje, Gluhaić (1), Bučević, Koprčina, Rakovac (1), Mijić (1), Bajić (3), Herceg (2), Jajčinović, Sunara, T. Bušić (1),

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap, Jakovčević, Petković (4), D. Akrap (1), Pelicarić (4), Vrdoljak (1), Bulat (1), Burburan, T. Šparada, Štrkalj, Desnica.

Igrač više: Mladost 4/6; Solaris 3/8.

Peterci: Mladost -; Solaris 2/2.

28. travanj 2024 08:32