StoryEditorOCM
OstaloSunčani stopostotni

Solaris ‘torpedirao‘ Medveščak na Savi: Šibenčani odigrali četvrtinu za pamćenje, dvojica igrača upisali prvijence

Piše Krešimir Gulin
24. listopada 2021. - 12:30

Vaterpolisti Solarisa zadržali su maksimalni učinak i nakon trećeg kola prvenstva Hrvatske. Poslije pobjeda nad Zadrom i Primorjem, Šibenčani su uvjerljivo slavili i kod Medveščaka u Zagrebu.

Momčad trenera Jure Marelje pobijedila je 'medvjede' rezultatom 23:11. Rezultat dovoljno govori kako su Sunčani bili silno raspoloženi u napadu. Naročito je to došlo do izražaja u trećoj četvrtini u kojoj su postigli čak devet golova! Rijetko se događa da se zabije više golova, nego što je minuta.

Istaknimo i kako su prvijence u kapici Solarisa postigli mladi Šimun Brajković, kojemu je to bio i prvi nastup za seniore, te Borna Sirovec, koji je tijekom ljeta u Crnicu stigao baš iz Medveščaka.

Inače, najefikasniji u redovima Sunčanih bio je Penava sa šest golova. Trostruki strijelac bio je Goreta, dok su po dva puta mrežu Zagrepčana tresli Malenica, Kreković, Bulat, Koprčina i Čondić Kadmenović. U listu strijalaca upisali su se i Erak i Pelicarić.

U idućem kolu, Solaris čeka vjerojatno najteži ispit ove sezone. Naime, u Crnicu im stiže euroligaš splitski Jadran, koji se silno pojačao ove sezone i jamačno je najveći favorit za titulu prvaka Hrvatske, jasno uz dubrovački Jug.

24. travanj 2024 21:42