StoryEditorOCM
OstaloSve je riješeno

Solaris će opet igrati majstoricu za plasman u A1 regionalnu ligu; U opciji su tri moguća protivnika

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2020. - 10:24

Sve je jasno oko raspleta na vrhu tablice kolo prije kraja Lige 6 u regionalnoj A2 vaterpolskoj ligi. U viši rang će izravno kragujevački Radnički, dok će dvije kvalifikacijske utakmice za promociju u A1 ligu igrati šibenski Solaris.

Iskreno, takav rasplet bio je i očekivan nakon što je prije dva tjedna u derbiju cijele A2 lige Radnički pobijedio Solaris u Kragujevcu. Ovog vikenda, Srbi su samo zaključili posao uvjerljivom pobjedom u Novom Sadu nad Vojvodinom 13:5, dok su 'sunčani' drugo mjesto osigurali slavljem nad riječkim Primorjem u Crnici 9:7.

Momčad Joška Krekovića tako je zadržala dvogodišnju nepobjedivost u A2 regionalnoj ligi u Crnici, a zlobnici će kazati- i napokon dobila jednu utakmicu koja je 'parala gaće'. Ne doslove, jer Solaris se i u slučaju poraza još mogao vaditi u posljednjem kolu kod Vojvodine. No, puno je bolja opcija da su posao oko plasmana u kvalifikacije riješili u Crnici, tako da u Novi Sad 'sunčani' mogu na izlet, ili preciznije- odraditi jaki trening uoči dvomeča u majstorici.

Utakmica s Primorjem bila je očekivano teška, tvrda. Rezultatska važnost učinila je svoje, pa je obostranih grešaka bilo na obje strane. I Šibenčanima i Riječanima ruke su bile poprilično vezane u napadu, o čemu govori podatak da su obje momčadi promašile po dva peterca.

Solaris je vodio gotovo tijekom cijele utakmice. 'Sunčani' su nekoliko puta lomili goste. Vodili su 3:1, 5:3, međutim uporni Riječani su se uvijek vraćali. Dežurnim pesimistima kod rezultata 5:5 zasigurno se vratio film prošlogodišnje utakmice s Budvom u Crnici koja je završila neriješeno, a u kojoj je Solaris imao i tri gola prednosti. Baš poslije te utakmice uslijedilo je 'klizanje' Solarisa u nastavku sezone koje je u konačnici rezultiralo neulaskom u A1 ligu.

Međutim, godina iskustva više očito je ostavila traga kod igrača Solarisa. Ili, u presudnim trenucima (5:5) iskočili su najiskusniji Vlahović i Kovačić, koje su do tada Riječani dobro neuztralizirali.

I Kovačić i Vlahović zabijali su u napadu, no doprinos su dali i u obrani. Odličnim blokovima, a iskusni Splićanin i na pozciji braniča gdje je odmijenio nominalno prve braniče Solarisa Štrkalja i Eraka.

Dobra igra Solarisa rezultirala je serijom 4:0 i odlaskom na nedostižnih 9:5. Komforno vodstvo omogućilo je treneru Krekoviću da u završnici pruži minute i najmlađima, pa je Primorje samo ublažilo poraz.

Za Solaris su po dva gola postigli Vlahović i Mudražija. Jednom su se u listu strijelaca Štrkalj, Bulat, Pelicarić, Kovačić i Sabioni. Po običaju, vrlo siguran na vratima bio je Marin Šparada, koji je obranio sve što je trebalo, pa čak i više od toga. Primjerice, jedan peterac, a nedvojbeno je zaslužan i za drugi promašeni jer je unio nesigurnost u napadače Primorja.

Ako je sve jasno na vrhu A2 lige, onda je puno toga još nejasno na dnu A1 lige. Odnosno, tek u posljednjem kolu će se znati tko iz lige ispada, a tko će biti pretposljednji. A taj predzadnji će biti i Solarisov protivnik u 'baražu'. U igri su Primorac, Mornar i Partizan.

Ne želeći ulaziti u kompliciraniju kombinatoriku, trenutačno je beogradski Partizan najbliže ispadanju, a kotorski Primorac spasu. To znači kako je najizgledniji protivnik Solarisa- splitski Mornar.

19. travanj 2024 02:01