StoryEditorOCM
OstaloUTRKA ZA ČELNIKA

Šibenčanin Miro Tesla kandidat za predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza, izbori zakazani ove nedjelje

Piše Bore Juras
13. veljače 2021. - 15:44

Višegodišnje podjele i neslaganja u vrhu Hrvatskoga šahovskog saveza još ne prestaju. Za lokalnu, šibensku razinu to nije dosad bila posebno važna tema. Ovaj put jest. Aktualne su podjele oko termina održavanja redovne izborne sjednice Skupštine saveza, a na kojoj će jedan od kandidata za predsjednika biti Šibenčanin Miro Tesla.

Čelnici saveza su objavili informaciju da će se ta sjednica održati ove nedjelje, 14. veljače u zagrebačkome hotelu Dubrovnik (najavljeni početak u 12 sati), uz naznaku da je za održavanje dobivena suglasnost Stožera civilne zaštite. Takvu informaciju, može se otkriti po društvenim mrežama, osporava „druga struja“, uvjeravajući da stožer nije dao odobrenje za održavanje skupa na kojem bi trebalo biti znatno više od 25 ljudi!

Nije poznato tko je u pravu, hoće li doista „izbori“ biti u nedjelju, baš kao što je, uslijed izraženih podjela, krajnje neizvjesno tko će biti predsjednik. Hoće li to biti aktualni, privremeni čelnik saveza, Kaštelanin Ivica Brkić ili njegov „susjed“ Miro Tesla, prvi čovjek šibenskoga drugoligaša?! Ono što se zna, to je Teslin program, u kojemu je kadetski šah najvažnija točka, po mnogima trenutno i najbolnija...

Zbog epidemioloških mjera po kojima se ograničava okupljanje, još nema šahovskih natjecanja u tekućoj godini. Ovo je doba godine kad se obično igra prvenstvo grada Šibenika. U Teslinu klubu imaju planove za organizaciju tog natjecanja, ne prije početka ožujka, i to tako da se kola „rastegnu“ na dva dana, a zbog poštovanja aktualnih mjera Stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 12:58