StoryEditorOCM
Ostalofinale e-lige

Šibenčanin Armin borit će se u dresu Osijeka za prvog pobjednika HNL-a na Playstationu: Volio bih u finalu nekog hajdukovca!

Piše Šibenik.hr
19. prosinca 2020. - 20:46
Hrvatski Telekom pokrenuo je e-Ligu u kojoj igrači odmjeravaju snage igrajući FIFA 21 na PlayStation 4 konzoliHrvatski Telekom

U nedjelju će se od 11 sati odigrati završnica Hrvatski telekom e-lige, natjecanje u esportu koje je prvi put sučelilo i predstavnike "velike četvorke" hrvatskog nogometa Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke, piše Glas Slavonije.

Za natjecanje se u startu prijavilo čak 900 igrača i svi su za početak odigrali preliminarne kvalifikacije. Znači, svaki je klub imao svoje kvalifikacije, koje su potom iznjedrile 32 igrača, a od njih preostalih osam koji su potom igrali po liga sistemu "svatko sa svakim". Najbolja dvojica iz svakog od ta četiri kvalifikacijska natjecanja, koje su igrali navijači odnosno predstavnici četiri kluba, u četvrtak su odigrala poluzavršnicu. Znači, svaki je klub imao po dva predstavnika.

Osijek su u poluzavršnici predstavljali Šibenčanin Armin Hasanbegović i Zagrepčanin Marin Mudražija, inače brat nekadašnjeg nogometaša Osijeka Roberta. Marin je i sam nogometaš u drugoligašu Dubrava Tim Kabelu. Na kraju je poluzavršnicu uspješno prošao Hasanbegović, koji će se tako u nedjelju boriti za naslov esport prvaka Hrvatske kao predstavnik NK Osijek.

Među četiri najbolja, osim bijelo-plavog Šibenčanina bit će i dva para koja će predstavljati Hajduk te jedan Dinama, dok Rijeka neće imati predstavnika u (polu)finalu.

Naravno, Hasanbegoviću je želja donijeti titulu esport prvaka Hrvatske u Gradski vrt, a kao Šibenčanin izrazio je želju “da u finalu” pobijedi nekoga hajdukovca.

Pobjednik će dobiti novi Playstation 5, a sve nedjeljne dvoboje komentirat će Ivica Blažičko i poznati osječki gamer i youtuber Malajski Tapir, piše Glas Slavonije.

Podsjetimo, Hrvatski Telekom, kao dugogodišnji sponzor hrvatskog nogometa, pokrenuo je e-Ligu u kojoj igrači odmjeravaju snage igrajući FIFA 21 na PlayStation 4 konzoli, i to u ime svojih omiljenih hrvatskih klubova – Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke. Projekt je nastao u suradnji s tvrtkom Good Game Global te je prvi iskorak Hrvatskog Telekoma u esport i gaming segment. Uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, partneri projekta su Samsung i Sofa Score.

06. svibanj 2024 16:07