StoryEditorOCM
OstaloKadetsko prvenstvo Hrvatske

Šibenčani nisu podbacili ni na najvažnijem natjecanju: Mauro Galić osvojio brončanu medalju

Piše šibenski.hr
15. veljače 2022. - 13:15

Nakon odrađena tri Grand Prixa i Regionalnog prvenstva Hrvatske, kadeti su završili sezonu u malim bazenima s Prvenstvom Hrvatske koje je održano u Zagrebu.

Na bazenima Mladost plivalo je 156 plivačica i plivača iz 33 hrvatskih klubova koji su ostvarili kvalifikacijske norme.

- Naši plivači nisu podbacili ni na najvažnijem natjecanju za kadete. Najzapaženije rezultate ostvario je Mauro Galić koji je došao do brončane medalje u disciplini 100 leptir s rezultatom 1:02.45. U dvostruko dužoj dionici, 200 leptir, Mauro je bio peti s novim osobnim rekordom kojeg je popravio za više od 9 sekundi. Još jedan veliki pomak osobnog rezultata donio je Mauru još jedno peto mjesto, ovog puta u disciplini 400 mješovito.

Osim Maura pravo nastupa ostvarili su još Josip i Niko Silov. Nakon slabijeg prvog dana natjecanja obojica su nastupila u disciplini 400 mješovito te zabilježili vrlo dobre plasmane kao ulazna godišta. Josip je s rezultatom 5:24.14 zauzeo 10. mjesto dok je Niko isplivao rezultat 5:25.90 i zauzeo 12. mjesto. Isplivanim limitima i rezultatima obojica su pokazala da se dogodine na Prvenstvu Hrvatske može ozbiljnije računati na njih.

Uz Maura, Josipa i Niku nastupio je još i Daniel Bušac koji je nastupio u štafetama. Najbolji plasman imala je naša štafeta u disciplini 4 x 100 mješovito s osvojenim 7. mjestom.

Tako je uspješno završena zimska sezona u malim bazenima. Kadetima slijedi kraća natjecateljska pauza koju će iskoristiti za što bolju pripremu za nastupe na Kadetskim Grand Prix natjecanjima i mitinzima- kazao je Dino Tepić iz PK 'Šibenik'.

10. svibanj 2024 03:48