StoryEditorOCM
Ostalošok u koprivnici

Preminuo Zlatko Saračević: legendi hrvatskog rukometa pozlilo nakon utakmice, prerano smo izgubili još jednog velikana

Piše Goran Čičin - Mašansker/SN
21. veljače 2021. - 21:39

U večernjim satima nedjelje, nakon utakmice Podravke Vegete i Lokomotive, prestalo je kucati srce Zlatka Saračevića. Trener Podravke Vegete preminuo je nakon što su ga liječnici na hitnom bolničkom odjelu koprivničke Opće bolnice 'Dr. Tomislav Bardek' 40-ak minuta pokušavali reanimirati - pišu Sportske novosti.

Saračević je nakon utakmice bio u dobrom raspoloženju, sretan zbog važne pobjede koja je njegovu ekipu dovela pred osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske. Nitko nije mogao naslutiti što će se dogoditi tek nekoliko minuta kasnije.

Saračević je poslije utakmice napustio gimnazijsku dvoranu te je svojim automobilom krenuo odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je iznenada pozlilo, te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali nažalost nisu ga uspjeli spasiti.

Hrvatski rukomet prerano je izgubio još jednog velikana. Zlatko Saračević bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet a trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.

Saračević je preminuo u 60. godini života.

Sportska Hrvatska večeras tuguje, otišao nam je još jedan velikan.

Zbogom, Sarač.

RANIJE

Zlatko Saračević žestoko je proslavio pobjedu vrijednu naslova. Nije mu bilo lako u zadnje vrijeme, a odmah nakon proslave stigle su teške vijesti iz Koprivnice. Naime, kako saznajemo, odmah nakon što će dati sljedeću izjavu mu je pozlilo nakon čega je nastala prava drama, a kola hitne pomoći prevezla su ga u koprivničku bolnicu - pišu Sportske novosti.

- Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo - rekao je Saračević.

Nekoliko minuta dakle, nakon ovih riječi, Saračeviću je pozlilo, a sumnja se na srčani udar. Sve je to zasad neslužbeno, to su samo pretpostavke s lica mjesta, čekamo nove vijesti i nadamo se da će s legendom hrvatskog rukometa sve biti u redu.

19. travanj 2024 07:44