StoryEditorOCM
Ostalosjajan nastup

PK Šibenik ostvario odlične rezultate na Regionalnom prvenstvu Hrvatske. U pojedinačnim disciplinama osvojili 24 medalje

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2023. - 11:06

Proteklog vikenda održana su još dva dijela Regionalnog prvenstva Hrvatske. Ove godine Regionalno prvenstvo je  održano kroz dva dana zbog nemogućnosti pronalaska adekvatnog smještaja za sportaše tijekom turističke sezone. Tako su prva dva dijela održana u subotu 17. lipnja, a treći i četvrti dio su održani u petak 4. srpnja.

Na natjecanju je nastupilo ukupno preko 300 natjecatelja od seniora do mlađih kadeta iz dvanaest dalmatinskih klubova.

Na oba dijela natjecanja nastupilo je 19 plivačica i plivača PK Šibenik.

Izdvojit ćemo štafete mlađe juniorsku štafetu 4x 200 slobodno koja je osvojila zlato kod mlađih juniora te broncu kod seniora i juniorsko srebro. Plivali su: Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić, Josip Silov i Niko Silov. Još jednu broncu osvojili su mlađi juniori u štafeti 4x100 slobodno u sastavu Josip Bepo Srzić, Mauro Galić, Šimun Srzić i Daniel Bušac.

Kadetska štafeta se također okitila zlatom. Sastav: Josip Silov, Niko Silov, Marko Grubišić i Šimun Dučić bio je najbrži u disciplini 4x100 slobodno.

U pojedinačnim disciplinama ukupno je osvojeno 24 medalje.

U seniorskoj konkurenciji na prvom dijelu nastupio je Toni Slavica koji osvojio srebro u disciplini 200 mješovito.

Najviše medalja osvojili su mlađi juniori.

Josip Bepo Srzić je osvojio jednu seniorsku broncu, u juniorskoj konkurenciji jednu zlatnu i  dvije srebrene medalje, te u mlađe juniorskoj 3 zlatne,po dvije srebrene i brončane medalje.

Njegov brat Šimun Srzić također je osvajač medalja, u tri discipline doplivao je do srebrenih medalja.

I kadeti su imali zapažene rezultate.

Izdvojit ćemo nastupe Josipa Silova, osvajača tri srebrene i dvije brončane medalje.

Niko Silov je doplivao do dvije bronce, a Marko Grubišić do jedne srebrene medalje.

Kod mlađih kadeta jedini se na postolje penjao Ante Paladin koji je osvojio broncu u disciplini 200 prsno.

Dodajmo kako su ostvarene još dvije norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske. Josipu i Niki Silovu pridružiti će se Marko Grubišić i Tonka Huljev koji su otplivali limite za PH za kadete.

Na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine plivat će Toni Slavica, Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić, Matej Vukičević i Mauro Galić.

27. travanj 2024 23:37