StoryEditorOCM
Ostalokickboxing

Nives Radić u finalu Europskog prvenstva; U borbu za zlato čeka je viceprvakinja svijeta

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2022. - 19:03

U srijedu je završen treći dan europskog prvenstva u kickboxingu koje se održava u Turskoj Antalyji. Nives Radić (low kick, + 70 kg) je pobjedom u polufinalu protiv predstavnice Srbije izborila finale. Srpkinja Stanislava Sovinec je pobjedom nad Talijankom došla do borbe s Nives.

- Cijelu borbu je Nives bila dominantna i bez problema borbu privela kraju i osigurala najmanje srebrno odličje- kazao je Damir Lambaša iz Kickboxing kluba ‘Dalmatino‘.

Nives Radić u finalu očekuje predstavnica Bosne i Hercegovine, Jasmina Merdić, inače aktualna viceprvakinja svijeta. Ona je do finala stigla pobjedom nad Azerjbejdžankom i Turkinjom.

- Upravo je ona prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Italiji izgubila od naše Nives Radić, tako da će ustvari biti ponovljeno finale svjetskog prvenstva- veli Lambaša.

Druga članica šibenskog Dalmatina, Snježana Prgomet (low kick, - 45 kg), izgubila je od predstavnice Španjolske podijeljenom odlukom sudaca, 2:1.

- Nismo zadovoljni sudačkom odlukom, ali valjda je i to dio sportske sreće, ili nesreće, u ovom slučaju. Snježana je ostala bez medalje na ovom europskom prvenstvu- rekao je Lambaša.

Sutra je odmor za finaliste, tako da finalne borbe počinju od petka.

24. travanj 2024 12:04