StoryEditorOCM
Ostaloodličan nastup

Najbolji plivači ‘Šibenika‘ uspješno otvorili sezonu; Evo tko se sve okitio medaljama na Poljudu

Piše Šibenski.hr
24. listopada 2022. - 19:48

Započela je nova natjecateljska sezona i za starije natjecatelje Plivačkog kluba ‘Šibenik‘. Prvo natjecanje za plivače Šibenika bio je Jadran Grand Prix u Splitu. Nakon dvije godine Jadran GP se vratio na splitski Poljud. Prošlogodišnje izdanje održano je u Šibeniku zbog nemogućnosti organizacije u Splitu dok je 2020. natjecanje bilo otkazano zbog epidemije. 

I ove godine serija od četiri HEP HPS Grand Prix natjecanja zadržala je isti format. Kroz dva dana plivale su se ujutro kvalifikacije, dok su finala bila na rasporedu popodne. Ove godine nastupilo je 260 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbolji plivači ‘Šibenika‘ uspješno su otvorili sezonu sa svojim nastupima. 

Toni Slavica je nastupio u četiri discipline. U svojim najboljim disciplinama, 200 i 400 mješovito, Toni je došao do zlata u apsolutnoj konkurenciji. U disciplini 100 mješovito bio je srebrni, a u disciplini 200 slobodno je završio kao peti.

Josip Bepo Srzić je osvojio dvije medalje. U disciplini 100 mješovito Bepo je bio najbrži kod mlađih juniora, dok je u istoj konkurenciji u disciplini 100 prsno bio srebrni.

- U mlađe juniorskoj konkurenciji imali smo još dvojicu plivača koji su se popeli na pobjedničko postolje. Matej Vukičević je drugog dana natjecanja osvojio srebro u disciplini 50 leđno dok je Mauro Galić osvojio također srebro u disciplini 100 leptir.

Daniel Bušac je nastupio u četiri discipline, a najuspješniji nastup je imao u disciplini 200 prsno u kojoj je izborio nastup u C finalu. Šimun Srzić nastupio je samo u prvim kvalifikacijama izborivši mjesto u finalu u disciplini 200 slobodno. Nažalost zbog viroze Šimun nije nastupio u finalu niti na drugom dana natjecanja.

Nakon odličnih nastupa naših mlađih plivača prošlog vikenda u Šibeniku i naši stariji natjecatelji su otplivali odlično natjecanje. Toni je bio blizu svojih najboljih rezultata te možemo očekivati za tri tjedna osobne rekorde na jednom od najvećih natjecanja u malim bazenima, Mitingu Mladost koji će biti na izravnom prijenosu na HRT-u. 

Mlađi juniori su plivali osobne rekorde ili na granici osobnih rekorda te osvajali medalje u svojoj dobnoj kategoriji. I od njih očekujemo napredak u rezultatima u Zagrebu-kazao je Dino Tepić iz PK ‘Šibenik‘.

27. travanj 2024 16:02