StoryEditorOCM
OstaloDrama u završnici

Fantastičan start Šibenčana u najjačoj ligi: Sunčani ugasili Crvenu zvezdu usred Beograda

Piše Krešimir Gulin
21. rujna 2024. - 21:26

Fantastičan start vaterpolista Solarisa u vjerojatno najjačoj svjetskoj ligi. Sunčani su u prvom kolu Premier regionalne lige svladali Crvenu zvezdu na gostovanju u Beogradu.

Na koncu je to bila teška pobjeda, izvojevana u dramatičnoj završnici. A mogli su Šibenčani s puno manje stresa privesti posao kraju.

Naime, momčad trenera Denisa Seferovića do dvije minute prije kraja treće četvrtine vodila je s uvjerljivih (10:5). Mrežu domaćeg vratara Mišovića neumoljivo su trpali Perković, Pelicarić, Vlahović i društvo.

No, od tog trenutka uslijedio je post Šibenčana koji je trajao punih desetak minuta. U međuvremenu su Beograđani postigli četiri gola uzastopno i stigli na samo minus jedan (9:10) tri i po minute prije kraja četvrte četvrtine.

Konačno, za Šibenčane je zabio Zadranin Ivan Vrbnjak za (11:9) što će se u konačnici pokazati ključnim pogotkom.

Smanjili su ‘zvezdaši‘ preko Kasuma na 1:58 prije posljednjeg zvuka sirene. Uslijedile su dvije minute rovovske bitke, ali rezultat se više nije mijenjao.

U idućem kolu, Solaris će u Crnici ugostiti vrlo snažni Radnički iz Kragujevca u kojem igra nekoliko reprezentativaca Srbije, a vodi ih srpski izbornik Uroš Stevanović.

Crvena zvezda- Solaris 10:11 (3:5, 1:1, 2:4, 4.1)

BEOGRAD- SC Milan Gale Muškatirović. Suci: Veselin Mišković i Božo Đurašković (oba iz Crne Gore).

Crvena zvezda: Mišović (16 obrana). Gajić, Kasum (2), Smit, Danković, Radanović (2), Basara (1), Vukičević, Seman, Šulc (4), Baničević (1), Savić, Minjović.

Solaris: Pavić (10 obrana), D. Akrap, Brajković, R. Akrap, Vrbnjak (2), Petković (3), Vlahović (2), Pelicarić (3), Vrdoljak, Bulat, Koprčina (1), Šparada, Štrkalj, Goleš.

 

21. rujan 2024 21:31