StoryEditorOCM
Ostaloizvrsni nastupi

Dva uzbudljiva vikenda su iza plivača šibenskog ‘Mora‘. Evo tko je ‘ubrao‘ najviše medalja

Piše K.G.
7. studenog 2023. - 14:38

Dva uzbudljiva vikenda iza su plivača šibenskog „Mora“.

Šibenčani su se najprije, 28. i 29. listopada, u Splitu, su se natjecali u kategoriji mlađih juniora. Za plivački klub „More“ nastupili su Marita Iva Bračić, Goran Stegić i Nando Radovčić.

Najuspješniji među njima bio je Goran Stegić, koji je u kategoriji mlađih juniora, s godinu starijim plivačima, osvojio pet medalja u šest utrka. Goran je osvojio tri srebrne medalje u disciplinama 50m leđno, 400m mješovito i 50m delfin, te dvije brončane medalje u disciplinama 200m leđno i 400m mješovito.

image

Goran Stegić

Proteklog vikenda, u Splitu je održan 30. jubilarni plivački miting „Zlatni dupin“. Domaćin POŠK, ugostio je plivače kategorija mlađih kadeta i početnika klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Plivački klub „More“ predstavljali su: Jure Barišić, Mislav Badurina, Mate Džepina, Petar Stegić, Vice Cvitan, Lovre Aužina, Jakov Izrael Dunkić, Luka Šupe, Luka Vudrag, Niko Koloper, Robert Nakić, Laura Petričić i Luna Kunčić.

Šibenski plivači predstavili su se izvrsnim i borbenim nastupima, a najuspješniji su bili Mate Džepina, Mislav Badurina i Petar Stegić.

Petar je nažalost natjecanje otvorio utrkom bez medalje zbog ranijeg starta, ali utješno, kući se vratio sa osvojenom brončanom medaljom u disciplini 50m leptir.

Mate Džepina osvojio je dvije zlatne medalje u disciplinama 50m leptir i 100m mješovito te srebrnu medalju u disciplini 50m leđno. Zbrojem dva najvrjednija rezultata Mate je u ukupnom poretku nagrađen peharom i prigodnom nagradom za drugo mjesto.

Mislav Badruina osvojio je „set medalja“ – zlato u disciplini 50m prsno, srebro u disciplini 100m mješovito i broncu u disciplini 50m leđno. Zbrojem dva najvrednija rezultata Mislav je u ukupnom poretku nagrađen peharom i prigodnom nagradom za treće mjesto.

27. travanj 2024 19:15