StoryEditorOCM
NogometPripreme za Maksimir

Šibenik gostuje kod Dinama, u konkurenciji za momčad i bivši igrač Leicestera! Rođak trenera Rosasa stigao na Šubićevac

Piše Davor Trutin/SN
8. rujna 2021. - 12:36

Poslije nekoliko dana odmora šibenski prvoligaš krenuo je s pripremama za nastavak sezone. A, on donosi subotnje gostovanje na Maksimiru.

Za taj susret trener Rosas imati će nešto širi izbor igrača. U kadar se vjerojatno vraća stoper Stefan Perić, koji se oporavio od lakše ozljede, a pravo nastupa konačno stječe i Cole DaSilva. Velški branič koji je ljetos stigao iz druge momčadi Leicester Cityja konkurirat će za poziciju desnokrilnog napadača, iako je na Šubićevac stigao kao desni bek.

No, i ovaj bivši igrač mlađih uzrasta Chelseaja, kao i Adam Benić nisu se nametnuli Rosasu na pripremama, te je kao rješenje za pokrivanje desnog braniča doveden Antonio Jakoliš.

I dok je Benić upisao tek nekoliko minuta u sedam kola, DaSilva nije ni toliko, jer je bilo problema oko njegove registracije, a to je čini se postala praksa prilikom dovođenja novih lica na Šubićevac. Sjetimo se Attysa, ali i trenera Rosasa za kojega se iz Španjolske još čekaju papiri da bi mogao dobiti trenersku licencu HNL-a. Dok se to ne riješi kao trener se piše Josip Belamarić, negdašnji voditelj omladinske škole kluba.

Dodajmo kako je u Šibenik stigao još jedan Zapata, ali nije riječ o nekom bliskom rođaku jednog od kolumbijskih suvlasnika kluba. Radi se o mladom Španjolcu Eliasu Zapati Villanuevi (19), koji je prošao omladinsku školu Vilarealla, a inače je nećak trenera Marija Rosasa. No mladi veznjak za sada će biti dio juniorskog pogona.

18. travanj 2024 14:51