StoryEditorOCM
Nogometrabuzinovo sunce

Večeras na Šubićevcu se igra za posljednji trofej sezone: Realno gledajući Lokosi u prednosti jer nema publike

Piše Vedran Babić
1. kolovoza 2020. - 08:40

Što ćemo vidjeti večeras u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u Šibeniku - krunu sezone Lokomotive i prvi trofej za klub s Kajzerice ili riječku obranu titule? Na Šubićevcu (20.30 sati, HTV2) nažalost neće biti publike, no to nipošto neće umanjiti motiv koji jedna i druga momčad imaju.

Lokomotiva u finale ulazi kao viceprvak Hrvatske i želi osvojiti prvi pokal u klupskoj povijesti, čime bi ionako sjajnu sezonu učinila daleko najboljom do sada. Treneru Goranu Tomiću bit će posebno emotivno budući da se igra u njegovu rodnom Šibeniku.

- Osjećamo se ugodno, nemamo pritisak i uživamo u velikim trenucima. Bilo bi sjajno ovu iznimno uspješnu sezonu okruniti prvim trofejem u povijesti kluba. Meni osobno puno bi značilo to napraviti u rodnom Šibeniku. Imamo energije i snage to ostvariti – rekao je Tomić u najavi finala.

I dok je Lokomotiva prethodno igrala (i izgubila) jedno finale Kupa – 2013. godine protiv Hajduka – Rijeka je uzela dva od zadnja tri izdanja ovog natjecanja, a ako bi pobijedila i večeras izjednačila bi se s Hajdukom na šest naslova.

- Jako sam zadovoljan u kojem smo stanju. Spremni smo, a moramo imati i malo sreće. Vidim glad kod igrača, tako da ne brinem – rekao je trener sastava s Rujevice Simon Rožman koji je s Domžalama osvojio Kup Slovenije 2017.

U ovosezonska četiri međusobna dvoboja Lokomotive i Rijeke oba su sastava upisala po jednu pobjedu (oba puta jednim golom razlike), a dva dvoboja završila su neriješeno. I večeras se očekuje jednako tvrda i neizvjesna utakmica, tim više što je ulog veći nego ikad.

18. travanj 2024 23:02