StoryEditorOCM
Nogometzadnji vezni

Uprava Šibenika reagirala u ‘pet do 12‘: Narančasti doveli Kamerunca koji je privukao pažnju svjetskih medija

Piše K. G.
17. veljače 2024. - 10:42

Uprava Šibenika reagirala je na samom isteku prijelaznog roka i angažirala novog igrača. Riječ je o 20- godišnjem Kameruncu Josephu Iyvendocku, koji igra na poziciji defanzivnog veznog.

Kamerunac na Šubićevac stiže iz najbolje momčadi Gruzije- Dinama iz Tbilisija. Ruku na srce, mladić se nije baš naigrao u glavnom gradu Gruzije.

Za prvu momčad Dinama odigrao je svega jednu utakmicu, dok je za drugu momčad skupio 12 natupa.

Dakle, treba vidjeti je li uprava Narančastih dovela pojačanje ili još jednom ‘mačka u vreći‘ kakvih u proteklom razdoblju nije manjkalo na Šubićevcu.

Na nastup Iyvendocka u narančastom dresu još će se pričekati. Budući da je njegov angažman obavljen u ‘pet do 12‘, Kamerunac neće nastupiti u subotnjoj proljetnoj premijeri Šibenika protiv Sesveta.

Trener Mario Carevića novog igrača očekuje na treninzima početkom idućeg tjedna.

Inače, mladi Kamerunac već je privukao interes svjetskih medija. Na žalost navijača Šibenika, ne zbog njegovih nogometnih vještina nego zbog načina na koji je iz domovine stigao u Europu.

Naime, Iyvendock je u Gruziju stigao preko internetske platforme rumunjskog startupa koja sebe definira kao prvu platformu razvijenu za otkrivanje i podršku mladim nogometašima iz ‘neistraženih‘ zemalja.

Cijela priča funkcionira kao svojevrsna crowfounding kampanja, preko koje su navijači diljem svijeta u samo 10 dana prikupili 18.000 eura čime su pomogli Iyvendocku da realizira transfer u Gruziju.

29. travanj 2024 22:21