StoryEditorOCM
Nogometpotraga za pojačanjima

U Šibenik stiže igrač s bogatim iskustvom iz Bundeslige. Trebao bi biti zamjena za Điru

Piše Davor Trutin/SN
19. siječnja 2024. - 09:54

Desetak dana od početka priprema šibenski drugoligaš odigrao je i prvu prijateljsku utakmicu. U Unešiću je domaća Zagora slavila 4:3, strijelci za Narančaste bili su povratnik u momčad nakon ozljede Kemal Osmanković, Sekulić i Ivan Laća.

Trener Carević dao je i priliku mlađim igračima koji su priključeni pripremama poput Kulušića, Miševića, Bikića, Čeke i Sekulića, a od početka je zaigrao i Ganac Appah, koji je konačno registriran za Šibenik. Poslije dugo vremena zaigrao je i Pavičić desni bek koji se ozlijedio u prvom kolu protiv Vukovara.

Za Šibenčane je nastupio i Dinamov junior Sven Sopić (17), koji bi primarno na proljeće trebao pojačati juniorsku momčad koju odnedavno vodi Ivica Vastić.

Na Borovištu su zaigrali i Robert Punčec te Nikola Gluščević, koji su ove zime stigli na Šubićevac. Prvi bi trebao biti važna karika u borbi za povratak u elitu, a napadač iz Crne Gore je još na probi.

Nakon sporazumnog rastanka s Markom Đirom momčad je ostala na samo trojici veznjaka (Pozo, Marijanović, Đira), ranije je još otišao i Ivanković.

U petak bi se treninzima trebao priključiti njemački veznjak Quirin Moll (32), koji se već spominjao kao mogući pik u zimskom prijelaznom roku. Iskusni igrač sredine terena koji u nogama ima oko 300 utakmica u 2. i 3. njemačkoj ligi, trebao je potpisati za škotskog prvoligaša, ali se situacija promijenila, i moguće je da će umjesto u zemlji Highlandersa i Loch Nessa Moll zaigrati na obalama Jadrana…

U subotu će Šibenik igrati drugu utakmicu na pripremama, suparnik je Zadar na Šubićevcu (15 sati) uz napomenu da će biti zatvorena za javnost.

 

 

28. svibanj 2024 20:10