StoryEditorOCM
Nogometna šubićevac stiže solin

Trenera Šibenika ne brine pet bodova zaostatka: ‘Vjerujem da ćemo na kraju biti tamo gdje trebamo biti‘

Piše Krešimir Gulin
5. studenog 2023. - 14:32

Dva (Vukovar i Dugopolje) od četiri pretendenta za plasman u prvu ligu su kiksali u ovom kolu. I dalje dobro gura Zrinski koji trenutačno bježi Šibeniku pet bodova.

Stoga se u dvoboju protiv Solina, koji je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati na Šubićevcu, Šibeniku nameće imperativ pobjede:

- Tih plus pet Zrinskog meni nije nikakvo opterećenje. Uostalom, imamo i utakmicu manje od njih. Prvenstvo je dugo, pred nama je puno utakmica i puno nagaznih mina. Uvjeren sam kako Šibenik igra najbolji nogomet u ligi. Siguran sam da će naša kvaliteta i model igre kojeg je teško braniti dati rezultat. Odnosno, da ćemo na kraju biti tamo gdje trebamo biti. Činjenica je da Zrinski dobro gura. Natjecateljska su momčad i pobjeđuju uglavnom (1:0). Do kraja prvog dijela sezone čeka nas i međusobna utakmica, ali o njoj ćemo razmišljati nakon Solina i BSK-a - kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

Solin?

- Otkako im je trener Goran Granić nisu izgubili sedam utakmica u nizu. Defanzivno su se stabilizirali, a gore su opasni i poletni. Imaju nekolicinu Hajdukovih juniora koji mogu napraviti štetu. Međutim, mi igramo doma, u dobrom smo momentu i vjerujem u svoju ekipu. Da zaključim, u dobroj smo formi i vjerujem u još jednu pobjedu na Šubićevcu - veli Carević.

On na raspolaganju ima sve igrače, osim Osmankovića i Pavičića:

- Doduše, imamo petoricu igrača s dva žuta kartona, ali nećemo ništa kalkulirati. Imamo širok kadar. Momci koji uđu s klupe uvijek daju obol. Tako je bilo i u Vukovaru gdje su dobro odigrali Rovis i Ćosić, koji su zamijenili standardne Cvijanovića i Gačića - govori trener Šibenika.

image

 Marko Đira

Goran Mehkek/Cropix

Teško je očekivati da će protiv Solina zaigrati Marko Đira koji se vraća nakon teške ozljede koljena, ali dobri veznjak sve je bliže povratku na travnjake:

- Počeo sam raditi s ekipom, nadam se da ću u preostalih nekoliko utakmica do kraja jesenskog dijela sezone nešto i odigrati. Puno toga će ovisiti i o kvaliteti terena. Volio bih se vratiti na Šubićevcu, ali dobri su tereni i u Osijeku i u Vinkovcima gdje ćemo igrati do pauze. Sigurno ne bih htio riskirati na terenu kakav je bio u Vukovaru - priča Đira.

Pitali smo ga da ocijeni učinak Šibenika u dosadašnjem dijelu sezonu:

- Od početka težimo da odmah vratimo u prvu ligu. Imamo jako dobrih igrača i kvalitetu. Istina, imali smo malu krizu, ali uspjeli smo isplivati. Činjenica je da Zrinski trenutačno ima pet bodova prednosti, ali ne opterećujemo se razlikom. Mi smo Šibenik i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Još je jako puno bodova u igri i želimo se vratiti u 1.HNL - jasan je nekadašnji igrač Dinama.

image

Ivan Delić

Nikša Stipaničev/Cropix

Osim Đire, treninzima s ostatkom momčadi priključio se i napadač Ivan Delić, iza kojeg je velika pobjeda nad opakom bolesti:

- Vjerujem da bi i Delić do kraja polusezone mogao uhvatiti pokoju minutu. Ne treba ni govoriti koliko ćemo biti jači kad se vrate Đira i Delić. Dobit ćemo dvojicu provjerenih prvoligaških igrača, koji će dodatno proširiti roster. Osim toga, oni će nam donijeti gard, liderstvo i fajterski duh što je jako bitno za drugu ligu. Međutim, s obojicom ćemo morati biti jako oprezni dok ne uđu u normalni ritam - zaključio je Carević.

29. travanj 2024 16:01