StoryEditorOCM
Nogometnajvažniji dvoboj jeseni

Trener Šibenika spušta loptu na zemlju uoči drugoligaškog derbija: ‘Ova utakmica neće ništa odlučiti‘

Piše Krešimir Gulin
18. studenog 2023. - 18:30

Mario Carević, trener Šibenika, spušta loptu na zemlju uoči nedjeljnog drugoligaškog derbija u kojem se sastaju prve dvije ekipe na tablici:

- Ta utakmica neće ništa odlučiti. Po tko zna koji put ponavljam, prvenstvo je maraton od 33 kola. Šibenik ima jasan cilj i na dobrom smo putu da ga u konačnici ostvarimo. Moram reći da su momci silno motivirani. Bez obzira na neke probleme koje smo imali tijekom jeseni- govori Carević.

Ipak, priznaje kako u ovakvim utakmicama bodovi vrijede dvostruko:

- Je, to je istina. No, isto tako su nam važne utakmice i protiv Orijenta i Cinalije do kraja jesenskog dijela, koje također nsoe tri boda. Napravili smo plan koji želimo ostvariti u te tri utakmice kako bismo prvi dio sezone mogli proglasiti uspješnim- veli trener Narančastih.

On jasno naglašava kako u Osijek idu po pobjedu:

- Kad si Šibenik i kad se boriš za prvo mjesto onda sve moraš dobiti. Bilo bi lijepo biti jesenski prvak. No, bod manje ili više na kraju polusezone ne mora biti presudan. Ipak, volio bih biti u poziciji Zrinskog, odnosno da Šibenik ima dva boda više uoči međusobne utakmice- rekao je Carević.

Protivnika je ocijenio kao momčad koja igra fizički nogomet, često i na granici fanatizma:

- Baš su borbeni, bacaju se na glavu jedan za drugoga. Ali, nešto će se pitati i nas. Uostalom, u prvoj utakmici na Šubićevcu dobili smo ih (3:0). To nam je dobar zalog za optimizam i za utakmicu u Osijeku. Jednako kao i činjenica da će nas u Gradskom vrtu čekati dobar teren na kojem ćemo moći razviti našu prepoznatljivu igru. Očekujem i tenzije koje krase ovakve derbije, tako da će rebati znati i psihološki odgovoriti- komentira kormilar Narančastih.

Po običaju, Šibenik ima nekoliko igračkih izostanaka. Odavno su ‘van stroja‘ Osmanković i Pavičić. Ozlijeđen je i lijevi branič Rovis. Svakako, najveći gubitak je neigranje stopera Perića. Njega će vjerojatno zamijeniti Ćosić. koji se svaki putpokazao pouzdanim, pa i u onim najtežim utakmicama kao što bilo gostovanje u Vukovaru:

- Moguće je da ćemo u Osijeku promijeniti sustav igre. Uostalom, i tijekom priprema smo uigravali dva sustava- zagonetan je Carević.

Trener Šibenika otkrio je kakvo je zdravstveno stanje Osmankovića, ali i ‘misterij‘ mladog veznjaka iz Gane Appaha, koji već duže vrijeme trenira na Šubićevcu, ali još nije odigrao ni minute:

- Osmanković se odlučio da neće ići na operaciju. Radi se o vro kompleksnoj ozljedi leđa. Trenutačno je na terapijama i ima ih još šest, pa će se postupno vraćati. Što se Appaha tiče, radi se o vrlo zanimljivom igraču. Na treninzima pokazuje određenu kvalitetu, ali žao mi je što ga nisam mogao vidjeti na utakmicama. Razlog tome je radna dozvola koju još nije ishodio- rekao je carević.

Širina igračkog kadra koju posjeduje Šbenik uglavnom je bogatstvo. No, nerijetko zna biti i problem jer je javljaju oni nezadovoljni minutažom:

- Ima krivih pogleda, ima spuštenih glava. Ima toga u svim klubovima, pa tako i u Šibeniku. Međutim, ja sa svim igračima komuniciram ‘u glavu‘. Moji potezi su isključivo taktičke prirode. Tako je bilo i u Bijelom Brdu kada su na klupi ostala dva startera Roca i Torres.No, uvijek ističem kako smo dobra klapa, da se iskristalizirala jedna karakterna grupa igrača. Znate, jako lijepo je vidjeti sjajnu atmosferu u autobusu kada se satima vozite iz Slavonije. Pjevaju i oni koji nisu odigrali niti minute- i toje ono što me veseli- zaključio je Carević.

03. lipanj 2024 18:25