StoryEditorOCM
Nogometčeka se bijeli dim

Tko će naslijediti Marija Carevića? U prvi plan iskočio bivši dinamovac, dolazi na razgovor na Šubićevac

Piše Krešimir Gulin
11. listopada 2024. - 09:46

Tko će naslijediti Marija Carevića na klupi Šibenika? Odgovor na to pitanje traže svi šibenski prijatelji nogometa nakon što je jučer oko podneva objavljena informacija kako su Carević i Šibenik dogovorili sporazumni raskid suradnje koja je trajala nešto više od 15 mjeseci.

U eteru kola nekoliko imena. Prvi je u kuloarima kao Carevićev nasljednik ‘iskočio‘ Toni Golem (42), nekadašnji trener Rudeša, Solina, Triglava iz Kranja, U19 ekipe Hajduka, ali i asistent Paolu Tramezzaniju na klupi splitskog kluba. Navodno, Golem bi na Šubićevac došao ‘u paketu‘ s Armandom Marencijem, bivšim nogometašem Šibenika iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Bolji poznavatelji prilika Golema su ocijenili kao vrlo stručnog i studioznog trenera, kojemu bi iskusni Marenci bio odlična podrška, to više što je rođeni Šibenčanin.

Međutim, prema informacijama od četvrtka navečer, Golem je otpao iz kombinacija za trenera Šibenika.

image

 Toni Golem

Damir Krajač/Cropix

Prema istim neformalnim informacijama u prvi plan je iskočio Jerko Leko (44), aktualni trener drugoligaša Jaruna. Leko iza sebe ima zavidnu igračku karijeru.Radi se o bivšem reprezentativcu i dugogodišnjem igraču Dinama. Kako doznajemo, Leko bi danas u podne trebao doći na razgovor s čelnicima Šibenika na Šubićevac.

Treći kandidat koji se spominje kao mogući Carevićev nasljednik je Tomislav Stipić (45), kojega domaća nogometna javnost najbolje poznaje kao trenera Slaven Belupa.

Priče oko Stipićevog angažmana u Šibeniku podgrijala je informacija kako je nedavno uživo na Šubićevcu gledao utakmicu s Istrom 1961.

image

Tomislav Stipić

Damir Krajač/Cropix

U svakom slučaju, bijeli dim na Šubićevcu se očekuje vrlo brzo. Do imenovanja novog šefa stručnog stožera, treninge vodi Marko Kartelo, šef omladinske škole Šibenika.

13. listopad 2024 09:51