StoryEditorOCM
Nogometjoš tri ‘finala‘

Šibenik u problemima pred važnu utakmicu, evo tko bi mogao ‘u vatru‘ od prve minute

Piše Krešimir Gulin
18. svibnja 2024. - 12:44

Pred nogometašima Šibenika još su tri stepenice do cilja! Cilj je povratak u prvu ligu, a stepenice su utakmice protiv Vukovara i Dubrave na Šubićevcu, te vjerojatno odlučujuća- sa Zrinskim u Osijeku u posljednjem kolu.

Premda su oči hrvatske nogometne javnosti već uprte u tu majstoricu u Gradskom vrtu, na Šubićevcu se drže fraze da idu utakmicu po utakmicu.

A prva na redu je gostovanje Vukovara u nedjelju na Šubićevcu. Prema neslužbenim informacijama, momčad iz grada heroja u drugi grad heroj stiže bitno oslabljena- bez dvojice ponajboljih igrača- Knolla i Mustedanagića.

Unatoč tome, u taboru Narančastih nema ni milimetra opuštanja:

- Čeka nas jak protivnik, koji ima individualnu kvalitetu. Rasterećeni su i sigurno će se doći nadigravati. Međutim, ponovno moramo pokazati kako smo gazde na Šubićevcu. Od prve minute očekujem naš šampionski gard i ‘invaziju‘ na gol Vukovara- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

image

Ivan Božić (u crnom dresu)

Josip Bandić/Cropix

Slično razmišlja i Ivan Božić, jedan od ključnih igrača Narančastih:

- Atmosfera u momčadi je uvijek na vrhunskoj razini. Ne smijemo se opuštati, jer pred nama su tri finala, a sva tri moramo dobiti. Vjerujem kako uz pomoć publike pobjeda neće izostati- poručio je napadač Šibenika.

Problema sa sastavom ima Vukovar kojeg je preuzeo Branko Karačić, trener uz kojega se na Šubićevcu vežu lijepše uspomene. No, Karačić još ne sjedi na klupi Vukovaraca već snima situaciju za iduću sezonu kada će jamačno ponovno pokušati loviti SHNL.

No, problema ima i u redovima Šibenika. Prije svega, to se odnosi na vezni red. Osim operiranog Roce, Carević neće moći računati ni na kartoniranog Marijanovića. Dakle, pitanje je tko će u vezni red- Kamerunac Iyendjock ili netko od, po vokaciji, obrambenih igrača vještih s loptom poput Gačića ili Perića?

- Ne volim otkrivati tko će igrati, ali mi na toj poziciji nemamo puno izbora. Kao logično se nameće samo jedno rješenje- rekao je Carević neizravno naslutivši da će prvi put od prve minuti zaigrati Iyendjock.

image

Joseph Iyendjock

HNK Šibenik

Njegove dionice rastu i zbog toga što problema s mišićem ima napadač Torres. Budući da je Kolumbijac u kvoti mlađih igrača, lako je moguće da će tercet tih nogometaša ‘ispod godina‘ protiv Vukovara činiti Dujmović, Cvijanović i Iyendjock.

Na klupi bi se trebao naći i junior Diego Sekulić:

- Sekulić je to zaslužio svojim učinkom i pristupom. Na žalost, mi smo u takvoj situaciji da nam je svaka utakmica ključna i ne možemo davati šansu mladim igračima onoliko koliko smo mislili. Međutim, oni su budućnost kluba, naročito oni koji su potpisali ugovore. Za mene je vrlo važno što oni nerijetko sudjeluju u trenažnom procesu s prvom ekipom- rekao je Carević.

image

Mario Carević, trener Sibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Utakmica Šibenik- Vukovar igra se u nedjelju u 14,50 sati. TV prijenos je MaxSportu. Sudac je Toni Dadić iz Zagreba.

02. lipanj 2024 02:19