StoryEditorOCM
NogometTKO DOLAZI?

Šibenik traži pojačanja, ‘žonglira‘ se s brojnim imenima: Bradarić, Santini...Carević: ‘Pregovaramo s velikim brojem igrača‘

Piše Davor Trutin/SN
27. lipnja 2024. - 16:58

S malo noviteta i s puno upitnika u pripreme za svoju povratničku prvoligašku sezonu u srijedu prijepodne krenuli su i Šibenčani. Šibenik je u impresivnom nizu i stilu zaključio sezonu u Supersport Prvoj NL, ali vrijeme slavlja je davno ostalo iza, slijede brojni izazovi na koje treba adekvatno odgovoriti, pišu Sportske novosti.

Ponovno se kasni

Trener Mario Carević za početak će kazati:

- Bili smo svjedoci fantastične sezone. Ponosan sam na momke, koji su skinuli toliko rekorda, bez obzira na sve okolnosti koje su nas pratile. Ljudi su prepoznali naš rad, imali smo odličnu podršku, žao mi je što nismo mogli dulje uživati u tim trenucima. Sad nas čekaju drukčiji izazovi, kojih se ne bojim - kazao je u uvodu na odlično posjećenoj presici trener Mario Carević.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Izvjestitelji su, kao i javnost, radoznali i nestrpljivi oko toga kako će kadrovski izgledati Šibenik u novoj prvoligaškoj sezoni.

Okosnica od prošle sezone je u najvećoj mjeri zadržana, od potrebnih pojačanja za sada nema ništa, što ne znači da ih uskoro neće biti, ali zaključak je kako Šibenik poslovično kasni sa slaganjem rostera.

- Pregovaramo s velikim brojem igrača. Međutim, ne želimo dovoditi samo da bismo dovodili. Želja nam je angažirati 5-6 pravih pojačanja koja imaju prvoligaškog iskustva. Radit ćemo i na posudbi tri-četiri potentna mlada igrača - istaknuo je Carević.

Nova lica na Šubićevcu su Falcao (24), brazilski napadač koji je došao iz sestrinske Viktorije Berlin 1889, te 17-godišnji talentirani golman Osijeka Petar Katalinić, koji je bio na meti mnogih HR ali i inozemnih klubova. Prvi je u protekloj sezoni postigao 15 golova uz 8 asistencija u 4. njemačkoj ligi, ali Šibeniku za konkurentnost u eliti trebaju igrači s renomeom.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Proteklih dana se u javnosti “žongliralo” s nekim imenima poput Santinija, Mrzljaka, Vrbančića, Vasilja, a sada i s Karačićem, Bradarićem... što nitko nije demantirao. No, za sada nema konkretnih potvrda, Makaranin je samo otkrio na kojim pozicijama se traže pojačanja.

- Budući da smo ostali bez Dujmovića, trebamo stopera kojemu je lijeva noga jača. Također, gledamo oba wing beka, odnosno, ofenzivna bočna igrača. Trebaju nam najmanje dva vezna igrača. I u drugoj ligi smo bili deficitarni na tim pozicijama, a u HNL-u će potrebe biti još izraženije. U konačnici, željeli bismo dovesti i napadača. U svakom slučaju, tražimo dosta igrača. Međutim, drago mi je kako je na okupu ostala većina igrača koji su sjajno odradili prošlu sezonu. Sada tu grupu treba pametno nadograditi.

Po pitanju itinerara priprema također još nije sve definirano. Sigurno je, međutim, da će se većina priprema odraditi u Šibeniku, a moguć je odlazak na pripreme u Sveti Martin na Muri (12. do 20. srpnaj).

Bit će posudbi

Igrači koji su se pojavili na prvoj prozivci: vratari Đaković, Mišević, Ilić i Katalinić te igrači Perić, Punčec, Gačić, Brajković, Kolega, Iyendjock, Pozo, Torres, Majić, Božić, Delić, Laća, Roca, kao i prošlosezonski juniori Sekulić, Kulušić, Morrison, Baturina, Sopić i Mučić. Najveći broj njih će vjerojatno na posudbu, izgledno u neke niželigaške klubove.

 

27. lipanj 2024 16:58