StoryEditorOCM
Nogometveliki propust

Šibenik teško oštećen u porazu od Lokomotive? Bebek lošom procjenom pokopao sve nade domaćina na Šubićevcu

Piše Ivo Mikuličin
15. ožujka 2022. - 19:39

Ima li uopće smisla govoriti o suđenju poslije visokog poraza (1:4) nogometaša Šibenika protiv Lokomotive!? To pitanje će logično postaviti oni, koji su se o utakmici informirali samo preko medija ili, pak, slušali sudačkog eksperta Marija Strahonju u HRT-ovoj emisiji „Stadion“.

Ima, i te kako ima smisla, jer iskusni je sudac Ivan Bebek svojom lošom procjenom 25 minuta prije kraja susreta izravno pokopao sve šibenske nade da će ostati neporaženi.

- Igrali smo 64 minuta dobro, djelovali kompaktno, a onda sve upropastili za samo 5 minuta. Primili smo dva naivna pogotka iz gužvi u našem petercu, a potom ostali i s igračem manje. Potpuno obezglavljeni, bez snage za preokret – grubo realno je komentirao utakmicu novi kormilar Šibenika Dean Računica.

Bebek je dao drugi žuti karton Stefanu Periću poslije kontakta, u kojemu domaći stoper nije na nesportski način koristio ni ruke ni noge ili, kolokvijalno rečeno, na pravdi boga. Da je riječ o očiglednom sudačkom propustu drže gotovo svi sudački eksperti s kojima smo kontaktirali.

Kontrolor utakmice Šibenik – Lokomotiva „častio“ je Riječanina lošom ocjenom, koju je je, neslužbeno doznajemo, potvrdila i Sudačka komisije. Uz jednako neslužbeno obrazloženje „da je iskusni sudac u (ne)spornoj situaciji bio loše postavljen, te pogrešnu odluku donio na rutinu“. Konačno, svoj je propust neposredno poslije utakmice priznao i osobno Bebek!

Samo je već spomenuti Strahonja „vidio“ upotrebu lakta Stefana Perića kao razlog za drugi žuti (čitaj: crveni karton). Postavio se kao neuvjerljivi televizijski odvjetnik iskusnog riječkog suca.

Logika nalaže dvije stvari. Nema sumnje da bi bez crvenog kartona Periću Šibenčani imali kakve – takve šanse za poravnanje rezultata u preostalih 25 minuta. I drugu (polu) ozbiljnu da bi Strahonja trebao hitno na pregled kod oftalmologa.

27. travanj 2024 11:44