StoryEditorOCM
NogometNediljko Labrović

Šibenik riješio pitanje vratara za povratničku prvoligašku sezonu: Kakav bih ja to sportaš bio kada ne bih imao vjere u svoju ekipu

Piše Krešimir Gulin
23. lipnja 2020. - 09:20

Nogometaši Šibenika još prije mjesec dana saznali su da će iduće sezone igrati u 1.HNL. Međutim, zbog korona krize nije bilo klasičnog proglašenja prvaka, dodjele pehara i medalja. Zbog toga su 'narančasti' čekali s feštom sve do prošlog petka, kada su njihovi najvatreniji navijači Funcuti na Šubićevcu napravili spektakularnu proslavu povratka u elitni razred hrvatskog nogometa poslije osam godina. U međuvremenu, uprava i stručni stožer Šibenika počeli su slagati igračku križaljku za prvoligaški boj. Jedan od onih koji je potpisao novi, jednogodišnji, ugovor sa Šibenikom je 21- godišnji vratar Nediljko Labrović. Glavni je to povod za razgovor s čuvarem mreže 'narančastih' iz Sinja:

- Ja bih se najprije vratio na proslavu koju su nam priredili Funcuti. Zaista, momcima kapa dolje zbog svega. Svaka im čast što su nam izašli ususret i uveličali ulazak u 1.HNL. Imali smo dojam da smo odigrali zadnju utakmicu u prvenstvu i da smo potom samo nastavili sa slavljem, počeo je naš razgovor Labrović.
 

Ipak, posljednju službenu utakmicu odigrali ste još 7.ožujka. Potom je pandemija sve prekinula, pa tako i natjecanje u 2.HNL. Mnogi kažu da bi bilo slađe da ste titulu, do kraja, osvojili na travnjaku.
- Ma, naša titula je definitvno zaslužena. Tijekom cijele sezone smo igrali konstantno dobro i uvjerljivo vodili na tablici. Istina, početkom proljetnog dijela prvenstva imali smo nekoliko kikseva. Ali, to je normalno tijekom sezone. S obzirom kako smo trenirali, uvjeren sam da bismo prvenstvo završili i s više od osam bodova prednosti koliko smo imali u trenutku prekida.
 

Slavlje je iza vas, sada treba zasukati rukave i početi s pripremama za 1.HNL. Kako je kazao vaš mladi suigrač Marko Bulat, taj rang je razlika kao 'nebo i zemlja' u odnosu na 2.HNL.
- Dobrim dijelom se slažem s Markom. No, sada se najprije moramo dobro odmoriti dva tjedna. Zatim, treba ući u pripreme zdrav, što je najvažnije. U jedno sam siguran- motiva nam neće nedostajati. Vjerujem da će i u 1.HNL to biti lijepa šibenska priča. Svaku utakmicu ćemo davati 100 posto svojih mogućnosti, a vjerujem da će nas i rezultat pomaziti, govori Labrović.
 

Minulih sezona nekoliko ste se puta susretali s prvoligašima. U prijateljskim utakmicama ste se uglavnom dobro nosili. Ali, kada se ne bi igralo za 'topli stisak ruke' niste baš dobro prolazili. Primjerice, lani u četvrtfinalu Kupa kada je Lokomotiva slavila 4:0 na Šubićevcu. Je li prevelika razlika u kvaliteti između prvoligaša i drugoligaša?
- Ne bih rekao da je toliko stvar u kvaliteti. Prije je razlika u podražaju utakmica. Ipak, prvoligaši u sezoni imaju 36 kvalitetnih utakmica, dok je u 2.HNL konkurencija kudikamo slabija. Što se kvalitete tiče, ja ne sumnjam u našu momčad. Znam da je primarni cilj opstanak u 1.HNL. Pa, kakav bih ja to sportaš bio kada ne bih imao vjere u svoju ekipu i dovodio to u pitanje.
 

Trener Krunoslav Rendulić izravno je kazao kako Šibeniku treba 6-7 pojačanja. Što vi mislite?
- Uh, ja sam vam kriva adresa za to pitanje.
 

Vaša karijera ima strelovit uspon. Prije svega dvije godine branili ste u 3.HNL, a sada s 21 godinom na plećima eto vas u eliti.
- Držim kako je to put kojeg bi trebali imati svi sportaši. Mnogi su me savjetovali da idem stepenicu po stepenicu i ja sam ih poslušao. Ja bih rekao da idem sitnim, ali sigurnim koracima naprijed. Nadam se da ću kvalitetno odgovoriti na sve izazove u 1.HNL, jednako kao što sam radio do sada.
 

Za samo dva mjeseca bit ćete na 'streljani' 'topnicima' kao što su Petković, Čolak, Marić, Caktaš...
- Ja sam vječni optimist. Vjerujem da bih mogao biti otporan i na njihove 'metke'. Jedva čekam te izazove, pa ćemo vidjeti na terenu tko će imati svoj dan.

Što kriti da je Labrović, uz Bulata i Princea, tržišno najzanimljiviji nogometaš Šibenika. Zato je dobra vijest da je šibenska 'jedinica' produžila vjernost klubu sa Šubićevca na još jednu sezonu. Je li bilo još nekih ponuda, osim ove Šibenikove?

- Konkretno, ja ne znam ni za kakvu drugu ponudu. Inače, ja vam se ne volim baviti kuloarskim pričama. Šibenik me je želio, ponudio mi je ugovor i ja sam ga prihvatio. Tu svaki razgovor na tu temu završava. Ponavljam, Šibenik je vrhunska sredina za razvoj mladih igrača. Izazov je još i veći sada kada smo ušli u 1.HNL, tako da dvojbe kod mene nije bilo, zaključio je Labrović.

18. travanj 2024 09:10