StoryEditorOCM
NogometZavršen prijelazni rok

Šibenik konačno pronašao napadača; "Narančasti" preoteli mladog stopera Hajduku

14. kolovoza 2018. - 13:22

Nogometaši Šibenika odigrali su sedmu, pretposljednju utakmicu u ciklusu priprema za novu drugoligašku sezonu i zabilježili drugu pobjedu. Na Šubićevcu su s 1:0 svladali trećeligaša Hrvace. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Kukec iz kaznenog udarca.

Za "narančaste" su igrali: Rogić, Pecolaj, Vukorepa, Pandža, Blaić, Stanić, Celić, Kukec, Banić, Fuštin, Prince. (Labrović, Šare, B. Barišić, Musa, Okechukwu, Imširović, Galešić i Abramović). Za utakmicu nisu konkurirali Bulat, koji se tek vratio s akcije U-19 reprezentacije, ozlijeđeni Roca i virozni Maleš.

Međutim, u sastavu je bilo i jedno novo ime. Riječ je o 20- godišnjem stoperu Branimiru Barišiću. Obrambeni igrač koji je premijeru za Šibenik imao kontra Hrvaca rodom je iz Livna. Međutim, kao vrlo mlad je otišao u splitski Hajduk u kojem je prošao sve mlađe kategorije. Među ostalim, prošle sezone je odigrao nekoliko utakmica u 2. HNL za momčad Hajduka 2.

Kako doznajemo, Barišić je još ranije bio želja sportskog direktora Ivana Bulata. No, uprava "narančastih" uspjela ga je tek sada dovesti na Šubićevac, budući da je bio vezan ugovorom za Hajduk. Od Barišića se očekuje da dodatno pojača konkurenciju u zadnjoj liniji, koja u zadnjim pripremnim utakmica sve bolje funkcionira. Naime, šibenski vratari već 270 minuta nisu odlazili po loptu u svoju mrežu.

Također, Barišić je zanimljiv jer će treneru Borimiru Perkoviću omogućiti veću rotaciju što se tiče kvote igrača "ispod godina". Barišić će se priključiti Bulatu, Celiću, Baniću, Princeu i Labroviću, od kojih, po propozicijama 2. HNL, trojica uvijek moraju odigrati zajedno barem prvo poluvrijeme.

No, šibenske navijače puno više će veseliti činjenica što je na Šubićevac konačno stigao klasični napadač. Na prijateljskoj utakmici s Hrvacama u civilu se u društvu brače Bulat pojavio 22- godišnji Ivan Antunović. Nije zaigrao, ali je u međuvremenu sredio sve formalnosti oko ugovora i bit će na dispoziciji treneru Perkoviću u generalci s Hajdukom 2 u subotu na Šubićevcu, i, što je još važnije, na početku 2. HNL.

Požežanin Antunović ima sasvim solidan nogometni CV i na Šubićevcu se nadaju kako bi mogao riješiti kronični problem nedostatka pravoga golgetera. Nogometna publika Antunovića pamti kao igrača Sesveta, koji je u 2. HNL zabio deset golova. Antunović ima i prvoligaškog iskustva. U Lokomotivi i Istri, u kojoj je bio na posudbi, skupio je 37 nastupa u kojima je postigao tri gola.

- Nadam se kako će Antunović biti pravo rješenje za naš napad. Dosta sam ga i sam gledao, a ima i dobre preporuke. Naravno, uvijek je pitanje kako će se on prilagoditi, ali i ekipa na njega. Kamo sreće da on barem privuče pažnju protivničkih obrana na sebe, tako da uz njega kao strijelac proradi netko drugi - kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Definitivno, dolaskom Antunovića povećava se i manevarski prostor treneru Perkoviću što se tiče napadačkih opcija. Jedna je svakako i ta da bi Ganac Prince konačno mogao zaigrati na krilu, što je njegova prirodna pozicija i gdje bi njegova brzina trebala doći do izražaja.

Inače, angažmanom Antunovića i Barišića šibenski ljetni prijelazni rok je završen. Barem što se dolazaka tiče.

18. lipanj 2024 19:10