StoryEditorOCM
Nogometkrenuo šibenik

Puno upitnika na početku priprema: Falcao i Katalinić na Šubićevcu! Lijepo zvuči, ali...

Piše Krešimir Gulin
26. lipnja 2024. - 11:59

Puno upitnika, ili malo preciznih odgovora na konkretna pitanja obilježilo je današnji početak priprema nogometaša Šibenika za prvoligašku sezonu.

Stoga se u jednom trenutku iskreno otelo treneru Mariju Careviću: ‘Kasnimo u svemu...‘. Međutim, nije to ništa novo za Šubićevac. Svjedoci smo već niza sezona kada su Narančasti kaskali za konkurencijomu pripremi sezone. Nerijetko je to znalo i loše završiti.

Što se tiče novih igrača na početku priprema stigla su samo dvojica. Careviću su se odazvali 24- godišnji brazilski napadač Lucas Falcao, koji je stigao iz ‘bratske‘ Viktorie Berlin. Protekle sezone Falcao je zabio 15 golova i upisao osam asistencija.

Drugi novak je 17- godišni vratar Petar Katalinić, koji je došao iz Osijeka. Radi se o vrlo talentiranom golmanu za kojeg su bili zainteresirani i neki Bundesligaši.

Dakle, riječ je o zvučnim nogometnim imenima, ali tek treba vidjeti hoće li biti na tragu svojih slavnim prezimenjaka.

Carević je potvrdio kako je svakodnevno u kontaktu sa sportskim direktorom Brkljačom i kako se intenzivno ‘češlja‘ tržište:

- Pregovaramo s velikim brojem igrača. Međutim, ne želimo dovoditi samo da bismo dovodili. Želja nam je angažirati 5-6 pravih pojačanja koja imaju prvoligaškog iskustva. Uz to, radit ćemo na posudbi 3-4 potentna mlada igrača- rekao je trener Šibenika, koji jasno nije želio govoriti o imenima.

Ali, dao je naslutiti kako ima dima oko imena koja su već izašla u javnost, poput Mrzljaka, Maglice, Sanitnija, Vasilja, Vrbančića... Najnovije ime s kojim se spekulira je iskusni veznjak Filip Bradarić (32), koji je raskinuo ugovor sa Zrinjskim iz Mostara.

Zato je Carević govorio o pozicijama koje traže:

-Budući da smo ostali bez Dujmovića, trebamo stopera kojemu je lijeva noga jača. Također, gledamo oba ‘wing beka‘, odnosno ofenzivna bočna igrača. Trebaju nam najmanje dva vezna igrača. I u drugoj ligi smo bili deficitarni na tim pozicijama, a u HNL-a će potrebe biti još izraženije. U konačnici, željeli bismo dovesti i napadača. U svakom slučaju, tražimo dosta igrača. Međutim, drago mi je kako je na okupu ostala većina igrača koji su sjajno odradili prošu sezonu. sada tu grupu treba pametno nadograditi- istaknuo je Carević.

On je napomenuo kako je u HNL-u moguće da Šibenik odstupi od pobjedničke formacije kojom je pokorio drugu ligu, ali i od napadačkog garda koji je krasio Narančaste:

- Volio bih ja da dominiramo i u prvoj ligi, međutim moramo biti svejsni kako ćemo igrati protiv kudikamo kvalitetnijih ekipa. Nećemo biti glupi i srljati pod svaku cijenu, moramo imati i neke rezervne opcije, koje nam nisu trebale u drugoj ligi, jer u novoj sezoni ćemo se vjerojatno morati i braniti i graditi igru iz tranzicije- poručio je trener Šibenika.

Carević nije mogao dati precizan odgovor na pitanje hoće li dio priprema odraditi izvan Šubićevca. Naime, postoji varijanta kako će Narančasti od 12. do 20. srpnja vježbati u Svetom Martinu na Muri.

Također, trener Šibenika nije imao odgovor ni na pitanje je li dogovorena neka pripremna utakmica. Dakle, kasni se u svemu...

Na prvoj prozivci bili su: Đaković, Mišević, Perić, Punčec, Gačić, Brajković, Kolega, Iyendjock, Pozo, Torres, Majić, Božić, Delić, Laća, Roca, Ilić, Sekulić, Kulušić, Morrison, Baturina, Sopić, Mučić, Katalinić.

26. lipanj 2024 12:00