StoryEditorOCM
Nogometstiže orijent

Prvi od devet finala: pobjeda bi bila najljepši dar Funcutima za rođendan

Piše Krešimir Gulin
6. travnja 2024. - 15:30

Nogometaši Šibenika u lijepom su nizu od pet pobjeda. Međutim, sudbina im je takva da jednostavno moraju pobjeđivati u serijama žele li držati na oku lidera Zrinskog.

Imperativ tri boda na leđima Narančastih stoji i uoči nedjeljnog dvoboja s Orijentom na Šubićevcu:

- Očekivanja su uvijek ista. Jednostavno, moramo pobjeđivati ako želimo ostvariti naš cilj. Pred nama je devet utakmica kao devet finala- kazao je Ivan Delić, napadač Šibenika, koji se u golgetersku formu vratio s dva pogotka u Zmijavcima.

Znači li to da je Delić istaknuo kandidaturu za prvih 11 u dvoboju s Riječanima?

- To je pitanje za trenera. Jasno da su mi dobro došla ta dva gola, jednako kao i cijeloj ekipi. Ljepše je kad se pobijedi glatko (3:), odmah je bolja atmosfera, lakše se trenira- kazao je centarfor Narančastih, na kojeg se brzo nadovezao trener Mario Carević:

- Naravno da je Delić istaknuo kandidaturu za početni sastav. Ponavljam kako on i Torres sjajno treniraju zadnja tri tjedna i to se odmah vidi na njihovim igrama. I jedan i drugi konkuriraju za momčad- veli Carević.

image

 Ivan Delić

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik ima u rosteru šest kvalitetnih napadača, što je prava rijetkost i za jače lige od druge hrvatske:

- Da, imamo pravo bogatstvo raznovrsnih napadača. Uvjeren sam kako će svi dobiti minutažu do kraja prvenstva. No, najvažnije da nema ljubomore na one koji igraju. Jasno, normalno je da su malo ljuti oni koji manje nastupaju... Međutim, ja vidim veliko zajedništvo u ekipi. Pa, svi su vidjeli kako cijela momčad skaće nakon trećeg gola u Zmijavcima, iako je tada pitanje pobjednika već bilo riješeno. To me veseli, premda sam ja samo ‘serviser‘ ovim momcima u stvaranju prave atmosfere- rekao je trener Šibenika.

Širinu i kvalitetu Šibenik posjeduje i u defanzivi. Brojke su tu neumoljive. Narančasti su u sedam proljetnih kola primili samo jedan gol:

- To je zasluga cijele momčadi, ne samo uže obrane. Čujte, mi na klupi imamo Gačića i Osmankovića koji bi imali mjesta u bilo kojoj ekipi u našem rangu. Ni kod njih nema ljubomore i frustracije, jako me veseli njihov pristup. Jednako kao što vrijedi za napadače i oni će nam trebati u završnici sezone- podvukao je Carević.

image

Mario Carević

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Za dovobj s Orijentom u kadru su svi igrači osim Bačelić- Grgića:

- Orijent zavrjeđujebolju poziciju na tablici od ove na kojoj je trenutačno. S novim trenerom su dobili na čvrstini. Imaju spoj iskustva i mladih brzoh igrača. Jako su nezgodni i očekujem baš tešku utakmicu- govori Carević o nedjeljnom suparniku.

Budući da je Šibenik u utorak igrao u Zmijavcima imao je nešto manje vremena za pripremu:

- Ponovno očekujem pravi poticaj igrača s klupe. Tko zna, možda budemo mijenjali ranije i više nego inače. Ipak, siguran sam da ćemo energetski odgovoriti na pravi način- ističe trener Narančastih.

Idući tjedan Funcuti slave svoj 41. rođendan. Pobjeda u nedjelju bila bi im najbolja čestitka:

- Sigurno! Volio bih vidjeti što više publike na tribinama, uostalom zbog njih se i igra nogomet- zaključio je Ivan Delić.

Utakmica Šibenik- Orijent igra se u nedjelju u 14,50 sati, uz TV prijenos na MaxSportu.

28. travanj 2024 08:29