StoryEditorOCM
NogometNogomet

Poslije nedjeljnog ručka svi na Šubićevac- stižu Sesvete: Eto prigode "narančastima" za drugu prvenstvenu pobjedu za redom

29. rujna 2018. - 15:17

Nakon što su slavili u dalmatinskom derbiju kontra Solina, evo Šibenčanima prigode da vežu dvije domaće pobjede za redom. Jer, u nedjelju im na Šubićevac stižu Sesvete. No, stariji pratitelji "narančastih" prije utakmice iz škafetina sjećanja vade podatak kako je Šibenik rijetko pobjeđivao u dvije uzastopne utakmice koje je igrao na svom terenu:

-Je, i ja sam čuo za taj podatak. Međutim, nadam se kako ćemo u nedjelju promijeniti tu statistiku. Analizirali smo Sesvete, znamo da neće biti lagano, ali sve je u našim rukama. Da ne bih puno komplicirao, nadamo se osvajanju nova tri boda- kazao je Robert Pecolaj, pouzdani desni bočni igrač Šibenika, koji je se oporavio nakon viroze zbog koje je preskočio utakmice sa Solinom i Nehajem u Kupu.

Šibenik Sesvete dočekuje s dvije pobjede u nizu, osim već spomenute sa Solinjanima u 2.HNL, preko tjedna su "narančasti" nakon jedanaesteraca eliminirali Senjane i podarili si derbi s Hajdukom na Šubićevcu:

-Trenutačno smo fokusirani na Sesvete. Nije važno kako smo dobili Nehaj. Jedino je važno da smo prošli. I ta pobjeda je samo poboljšala dobru atmosferu u našoj svlačionici- poručio je Pecolaj.

Ipak, Šibenčani nisu bezoblno prošli Nehaj. Jer, ostali su bez iskusnog stopera Pandže, koji je dobio dva žuta kartona:

- Moram kazati da Pandža nije zaslužio niti jedan od ta dva kartona- komentirao je trener Borimir Perković.

No, zbog kazne Pandži i iznenadne odluke Šare da se ostavi nogometa, trener Šibenika ostao je dosta tanak na stoperskim pozicijama. Zbog toga i dvojba tko će zamijeniti iskusnog Mostarca u zadnjoj liniji:

-U konkurenciji za tu poziciju su Roca, Barišić i Stanić- rekao je Perković.

Dojma smo da je favorit Vodičanin Roca, budući da došljak iz Hajduka Barišić nije bio uvjerljiv u svom debiju za Šibenik u Senju. Ali, ako Roca bude prekomandiran u obranu onda se otvaraju problemi u manevru, što je još jedan dokaz kako Šibeniku kronično nedostaje motoričnih i agresivnih igrača kao što je Vodičanin. S druge strane, trener Perković ima slatke brige što se tiče ofenzivnog dijela momčadi.

Utakmica Šibenik- Sesvete počinje u 17 sati.

26. lipanj 2024 04:19