StoryEditorOCM
Nogometmarino jurić

Novi gazda Šibenika: ‘Potpisali smo ugovor s tri najjače kompanije za analizu igrača, nitko više neće dolaziti preko veze‘

Piše Robert Šola/SN
26. travnja 2022. - 15:47

Marino Jurić, američki poduzetnik šibenskih korijena nedavno je kupio hrvatskog prvoligaša koji se nalazio u priličnim financijskim problemima. U ospežnom intervjuu za Sportske novosti iznio je razloge svojeg dolaska u Šibenik.

"Ne razmišljam o nikakvoj zaradi, jer živim pristojno i bez nogometa. Na ovaj projekt gledam s ljubavlju i sa strašću. Želim uživati u igri našeg kluba. Ovaj projekt je maraton, ne sprint. Klub mora biti samoodrživ".

Marino Jurić je vlasnik kluba, a na mjesto predsjednice postavio je svoju sestru, Marinu Jurić.

"Predsjednica radi 24 sata dnevno na poboljšanjima za klub u svakom pogledu. No, u struku se ne miješa. Radi vrhunski posao, cijelim svojim srcem, ali niti ona niti ja ne odlučujemo tko će igrati u početnih 11. Članovi stožera su naši generali i igrači moraju zadovoljavati njihove kriterije. Želimo u klubu kvalitetne i karakterne igrače, koji neće biti prosjek, nego donositi kvalitetu više. Na struci je da takve prepoznaju".

Jurić je obrazložio i novi model dovođenja novih igrača u klub.

"Svaki profil igrača mora proći detaljne analize - statističke, analitičke i karakterne. Potpisali smo suradnju s tri najveće svjetske Software kompanije za statističke performanse igrača te njihove analize. U klub više neće dolaziti igrači 'preko veze'. Pozivam sve agente da nam se jave, ali samo s najboljim igračima."

Iznio je i dio svoje 'životne' i nogometne filozofije.

"Uspješni nogometaši u 15 godina zarade kao svi mi cijeli život, ljudi ih vole i prepoznaju. Oni su idoli djece, a nakon svog rada narodne legende. Njihovo je da treniraju, daju sve od sebe, žive zdravo i budu u najboljoj kondiciji. Moraju uvijek biti u službi momčadi i kluba. Onaj tko to ne prepoznaje, teško će uspjeti. U Šibeniku ili bilo gdje drugdje".

Šibenik nije dobio licencu za nastup u 1.HNL, no Jurić tvrdi da će istu uspjeti ishoditi do početka iduće sezone.

"Licencu nismo dobili zbog infrastrukturalnih sitnica koje ćemo popraviti. Igrači plaću svaki mjesec dobiju točno u danu u kojem je plaća dogovorena. Nemamo ni kune dugovanja. Dobivanje licence uopće nije tema kojom bi se bavio, neupitno je da ćemo je dobiti".

23. svibanj 2024 16:33