StoryEditorOCM
Nogometmario carević

‘Nije ovo bilo ni blizu naše najbolje utakmice, ali mi više ne možemo umirati u ljepoti‘

Piše Krešimir Gulin
7. travnja 2024. - 18:11

Šibenik je drugi put za redom slavio na Šubićevcu s minimalnih (1:0). Nakon Cibalije s istim rezultatom Narančasti su pobijedili i Orijent.

Nogometni sladokusci neće biti najsretniji izvedbom Carevićeve momčadi, ali najvažnije da su upisani vrlo vrijedni bodovi koji ostavljaju Šibenčane u mrtvoj utrci sa Zrinskim za prvoligašku promociju:

- Treba gledati pozitivno. Pobjeda je opet tu i opet bez primljenog gola. Iako, moramo biti iskreni ovo nije bilo ni blizu naše najbolje utakmice. Primijetio se manjak energije. Bili smo ‘ispuhani, iscrpljeni... Igrali smo u utorak u Zmijavcima. Imali smo samo četiri dana za oporavak i onda još ova vrućina, stvarno je bilo teško vrijeme za igrati. To se osjetilo pogotovo u drugom poluvremenu, gdje smo pali. Pokušavali smo osvježavati momčad, svjesno smo im i dali posjed jer smo ih mislili izvući pa na kontru zabiti drugi gol, ali zapinjao je osnovni pas. Nismo bili dobri, pogotovo u drugom poluvremenu. Orijent je imao kontrolu posjeda, ali nisu nam stvorili niti jednu šansu. Tako da su ta defanzivna stabilnost plus Božićeva majstorija bili dovoljni za pobjedu- kazao je trener Šibenika.

On vjeruje kako će u idućim utakmicama njegova momčad biti kudikamo bolja nego kontra Orijenta:

- Morat ćemo biti bolji. Ponavljam, osjetio se manjak energije. Dobili smo nešto zamjenama, ali nismo bili dobri do kraja- podvukao je Carević.

U prvom dijelu prvenstva Šibenik nije dobivao ovakve utakmice u kojima nije briljirao:

- Definitivno, u prvom dijelu bi ovo otišlo u ‘iks‘ sigurno. Zato me veseli što smo stabilni, što smo natjecateljski bolji. Igramo na rezultat puno bolje, možda fali malo ljepote, ali mi nemamo ni prostora ni vremena ‘umirati‘ u ljepoti, jer moramo pobijediti u svakoj utakmici. U konačnici, odigrali smo koliko nam je bilo dovoljno za tri boda- veli Carević.

U nedjelju Šibenik putuju u Bijelo Brdo na noge BSK-u. Prvi put ove sezone Šibenik će biti bez stopera Dujmovića, koji ima tri žuta kartona:

- Eto prilke za naše obrambene igrače koji manje igraju! Idemo na umjetnu travu i moramo se pripremiti. Hvala bogu, pred nama je dugi tjedan. Treba malo i osvježiti ekipu. Pet- šest igrača je danas jedva izdržalo, to je tako. Pišemo bodove i to je jedino važno- zaključio je Carević.

29. travanj 2024 12:04