StoryEditorOCM
NogometSlužbeno je!

Mario Carević više nije trener Šibenika: ‘Ovaj period moje karijere ostat će mi u trajnom sjećanju‘

Piše Pišu M. P./K. G.
10. listopada 2024. - 14:14

NOVO, 14.45

Na klupskim stranicama objavljen je tekst izjave Marija Carevića kojim se oprašta od HNK Šibenik, čime je njegova smjena postala službena. Carević je izjavio sljedeće:

- Želio bih se ovim putem iskreno zahvaliti svima, posebno igračima, zaposlenicima HNK Šibenik, stručnom stožeru, navijačima i simpatizerima na izuzetnom iskustvu koje sam doživio. Ovaj period moje karijere ostat će mi u trajnom sjećanju, a posebno emotivan bio je nezaboravan doček na šibenskoj Poljani. Uvijek ću se s ponosom vraćati u Šibenik.

Vjerujem da je u ovom trenutku najbolje rješenje promjena trenera, odnosno dolazak novog lica na klupu Šibenika. Ova odluka rezultat je mojeg dugotrajnog promišljanja i sada smatram da je pravo vrijeme za nju.

Kroz borbu za naslov u drugom rangu i dosadašnje nastupe u SuperSport HNL proživio sam nezaboravne trenutke, želim Šibeniku puno sreće i uspjeha u daljnjem djelovanju – izjavio je Mario Carević.

"HNK Šibenik zahvaljuje Mariju Careviću na svemu što je dao klubu i želi mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri. O novom treneru javnost će biti pravovremeno obaviještena", poručili su iz kluba.

 

RANIJE OBJAVLJENO

Kako smo neslužbeno saznali iz krugova dobro upoznatima sa zbivanjima na Šubićevcu, Mario Carević više nije glavni trenera HNK Šibenik. On i klub sa Šubićevca, kako se doznaje, dogovorili su sporazumni raskid ugovora.

Pokaže li se ova informacija istinitom, rezultat je to slabih rezultata u posljednjih pet prvenstvenih kola, u kojima Šibenik nije uspio ostvariti nijednu pobjedu, a pritom je zabio samo jedan gol. Carević je na klupu Šibenika stigao u ljeto 2023. godine. ‘Narančaste‘ je vratio u prvu ligu, s njima ostvario nevjerojatnih 16 pobjeda u nizu (14 u Prvoj HNL i dvije u Supersport HNL), a Šibenik je imao i najbolji ulaz u sezonu - u prva četiri kola uzeli su devet bodova, što nijedan povratnik u elitni razred nije uspio otkad liga broji deset klubova.

Kao doznajemo, zasad su tri moguća Carevića nasljednika na klupi Šibenika. Kuloari spominju Tonija Golema, koji trenutačno vodi Triglav iz Kranja, spominje se i nekadašnji dinamovac, danas trener Jaruna, Jerko Leko, a na stadionu je, na utakmici s Istrom, viđen i Tomislav Stipić, donedavni trener CSKA Sofia.

A što se budućeg angažmana Marija Carevića tiče, naše informacije kažu da je najbliži klupi Gorice koja je nedavno raskinula suradnju s Rajkom Vidovićem.

 

10. listopad 2024 14:52