StoryEditorOCM
Nogometdugopolje u narančastom

Mario Carević najavio subotnju utakmicu sa Solinom. Otkrio što ga veseli i kojeg igrača bi volio u momčadi

Piše Krešimir Gulin
18. kolovoza 2023. - 13:41

Nakon dopadljive igre i uvjerljive pobjede (3:0) nad Vukovarom u prvom kolu, pozitivna atmosfera zavladala je među navijačima Šibenika. Stoga i ne čudi brojka od najmanje 200-njka Šibenčana koji se u subotu popodne spremaju na put u Dugopolje gdje Narančasti igraju kontra Solina i nadaju se još jednoj bodovnoj žetvi.

Međutim, za Šibenčane ne zvuči ohrabrujuće podatak izvučen iz arhiva po kojemu Narančasti nikada u povijesti nisu slavili u Solinu. A bilo je podosta međusobnih susreta, još od 70-ih i 80- godina prošlog stoljeća u bivšoj državi do drugoligaških ogleda u HNL-u:

- Sva sreća je što ovaj put sa Solinom igramo u Dugopolju, pa se nadam kako ćemo suršiti tu neugodnu tradiciju- spremno je odgovorio Ivan Roca, iskusni veznjak Šibenika.

Roca je istaknuo kako je Solin mlada, poletna ekipa koja teži nadigravanju. To i ne čudi budući da u redovima ekipe koju vodi Marko Lozo igra nekolicina juniora Hajduka koji su prošle sezone ušli u finale Lige prvaka:

- U Dugopolje se idemo boriti. Trebamo se postaviti borbeno i agresivno, onda neće biti problema da ostvarimo pozitivan rezultat- poručio je Vodičanin u redovima Šibenika.

image

Ivan Roca

Nikša Stipaničev/Cropix

Trener Mario Carević istaknuo je kako u Dugopolju neće moći računati na desnog braniča Pavičića koji je zadobio rupturu aduktora u dvoboju s Vukovarom.

Na toj utakmici prinudno je morao biti zamijenjen i napadač Božić:

- On ima hematom, dok je Majić također imao problema tijekom tjedna. No, vjerujem kako bi obojica mogli biti spremni za Solin. Za razliku od Bačelića- Grgića koji je još uvijek ‘out‘ zbog svojih starih muka- referirao je Carević.

Još nakon utakmice s Vukovarom Carević je istaknuo kako bi volio imati još jednog igrača u rosteru koji bi mogao pokriti bočne pozicije:

- U našem sustavu bočni igrači se jako troše. Ne znam je li klupski budžet zatvoren, ali volio bih imati na raspolaganju jednog igrača koji bi mogao igrati i na desnoj i na lijevoj strani. No, ako ga u konačnici i ne dovedemo- neću kukati i plakati. Imamo mi igrača iz unutarnjih rezervi koji mogu odigrati na bokovima. Što se tiče ostalih pozicija, tu smo dobro pokriveni. Nema potrebe ‘krcati‘ previše igrača, a uostalom ja i ne volim prevelike grupe. Imamo dovoljno kvantitete i kvalitete da nadomjestimo eventualne nedostatke- otkrio je kormilar Narančastih.

Podijelio je i još nešto što ga veseli:

- Zadovoljan sam što smo pogodili s karakterom svih igrača koje smo doveli. U momčadi vlada silno zajedništvo. Fokus je na svakom treningu i vjerujem kako ćemo biti sve bolji, posebice kada u optimalnu formu uđu igrači koji su nam se kasnije priključili- zaključio je Carević.

Utakmica Solin- Šibenik igra se u subotu u 17,30 sati u Dugopolju. Sudac je Toni Dadić iz Zagreba.

29. travanj 2024 00:53