StoryEditorOCM
Nogometsada je i službeno

Legenda kluba preuzima vođenje Šibenika: U njegovom stručnom stožeru bit će i dva nova imena

Piše Krešimir Gulin
14. listopada 2024. - 12:26

Ono o čemu se proteklih dana spekuliralo, u ponedjeljak je dobilo i službenu potvrdu. Iz prvoligaša sa Šubićevca su potvrdili kako je Marko Kartelo novi trener HNK Šibenika! On će na toj poziciji zamijeniti Marija Carevića s kojim je prošlog tjedna postignut sporazumni raskid ugovora.

Podsjetimo, Carević je 15 mjeseci bio trener Šibenika kojeg je uveo u prvu ligu. U prvih devet kola SHNL-a Šibenik je pdo Carevićevi vodstvom osvojio 11 bodova i nalazi se na petom mjestu.

image

 Mario Carević

Nikša Stipaničev/Cropix

No, ni to nije bilo dovoljno da Carević ostane za kormilom Narančastih. Očito, presudila mu je činjenica kako je u zadnjih pet kola osvojio samo dva boda, odnosno što mu je momčad bila u očitom padu forme što sugeriraju i čak četiri utakmice u nizu bez postugnutog gola.

Taj negativni trend trebao bi prekinuti Kartelo sa svojim novim suradnicima i što ranije uvesti šibenski brod u mirnu luku ostanka u SHNL-u.

- Legenda kluba i dijete Šibenika, Kartelo je do sada bio voditelj omladinskog pogona Narančastih, a sada preuzima vođenje prve momčadi. Njegovo trenersko iskustvo uključuje vođenje NK Vodice, NK Croatia Zmijavci, a već je bio i trener seniorske momčadi Šibenika. Kao dugogodišnji član kluba, Kartelo je kroz cijeli život čvrsto vezan za Šubićevac, a vjerujemo kako će njegova ljubav prema klubu i predanost prema radu donijeti novu dimenziju Šibeniku- kazali su iz kluba.

image

Mario Brkljača, Marijo Jović, Marko Kartelo i Marin Oršulić

HNK Šibenik

Uz Kartela, u stručnom stožeru nalaze se i dva pomoćna trenera – Marijo Jović i Marin Oršulić.

Jović je 38-godišnji trener koji je svoj  nogometni put gradio u Norveškoj, gdje je vodio klubove Moss FK, Follo FK i Drobak-Frogn IL, gdje je bio i sportski direktor. Posljednji angažman imao je kao pomoćni trener u FK Fredrikstadu. 

- Marin Oršulić, 37-godišnji trener, donosi bogato iskustvo, uključujući prošlogodišnji uspjeh kada je kao glavni trener NK Zadar osvojio 3. NL Jug. Također je vodio klubove poput NK Jadran Luka Ploče, NK Neretvanac, NK Solin i NK Croatia Zmijavci, gdje je već surađivao s Kartelom u vođenju prve ekipe.

Vjerujemo da će ovaj spoj ambicioznih i perspektivnih trenera donijeti HNK Šibeniku brojne uspjehe- zaključili su u prvoligašu sa Šubićevca.

16. listopad 2024 12:35