StoryEditorOCM
NogometOPTIMISTIČNE NAJAVE

Kapetan Šibenika poručio: ‘Navijači se ne moraju plašiti lošeg ishoda, bit ćemo u sredini ljestvice‘

Piše Davor Trutin/SN
30. lipnja 2024. - 10:23
Đaković se, baš kao i brojni navijači iz Krešimirovog grada, raduje novom nastupu u elitnom razredu HR nogometa.Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenčani su žestoko krenuli s pripremama za novu prvoligašku sezonu, a za koju se navijači Narančastih nadaju da neće biti - avantura. Na Šubićevcu prvih dana ljetnih priprema (još) nema igračkih pojačanja, tek par mladića na probi. Poznatija imena o kojima se priča tek trebaju “sletjeti”.

Bez trzavica

Šibenik je barem zadržao kostur momčadi od prošle sezone kad su postali prvaci Supersport Prve NL i svoje ključne igrače. A među njima je i vratar Antonio Đaković (22), ujedno i kapetan HNK Šibenik, pišu Sportske novosti.

- Sjećanja na uspješan završetak sezone su još svježa, lijepo smo to profeštali, malo se odmorili, ali smo se i zaželjeli novog okupljanja i nove prvoligaške sezone koja je pred nama. I, evo, pripreme su već počele, radi se stvarno žestoko, atmosfera je ostala ista, odlična, bez trzavica, radna, ali i prijateljska - otkriva nam iz prve ruke dojmove s početka priprema za novi prvoligaški bal kapetan Šibenčana.

Đaković se, baš kao i brojni navijači iz Krešimirovog grada, raduje novom nastupu u elitnom razredu HR nogometa.

- Svakako, to je ipak najveći rang našeg nogometa, jače utakmice, protivnici, bolji stadioni, atmosfere...

Mnogi se pitaju je li Šibenik odmah spreman odgovoriti izazovima koji im slijede, posebice kad se gleda ona pretprošla HNL sezona u kojoj su prosuli veliku prednost i skliznuli u drugu ligu.

image
Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Mislim da smo spremni, klub raste u svakom pogledu. Zadržali smo kostur momčadi od lani, ostao je trener Carević, a sigurno ćemo se i pojačati. Čekaju nas zahtjevne pripreme, prijateljske utakmice u kojima ćemo brusiti formu. Uvjeren sam da se neće ponoviti ta sezona od prije dvije godine. Mislim da se navijači ne trebaju plašiti nekog lošeg ishoda, držim da ćemo biti vrlo konkurentni i da ćemo biti u sredini ljestvice Supersport HNL-a - veli nam kapetan Šibenika, inače sin bivšeg Šibenikovog prvotimca Krešimira s početka 90-ih godina.

Za razliku od drugoligaških dvoboja u kojima je Šibenik bio dominantan, napadao, stiskao suparnike, porušio brojne rekorde, u prvoligaškom nadmetanju će se protiv većine momčadi, posebice onih iz top četiri, ipak braniti.

image
Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Pa, u jednu ruku je to točno, ali i u drugoj ligi smo zabili dosta golova iz brze tranzicije. Znamo što nas čeka, moramo biti čvrsti u obrani, koja se nije odveć mijenjala, a uz par pojačanja bit ćemo opasni i prema naprijed.

I Đakovića, koji je prošle sezone imao čak 23 “clean sheeta”, čeka puno više posla?

- Ja sam spreman, zato ovako naporno radimo, treniramo, sve da bismo čim spremnije dočekali start prvenstva.

Pitat će se i nas

A raspored je sve samo ne lagan, kreće s Osijekom u Opus Areni?

- Ha, vraćamo se na mjesto sreće, u grad na Dravi. Bit će teško, Osijek je jedna od naših najboljih momčadi, ali nešto će se tamo i nas pitati...

Antonio Đaković je mlad vratar, ali već je pokazao i u najjačoj konkurenciji da mu treba vjerovati. Uostalom, ima i sedam nastupa u Supersport HNL-u, a osjetio je i draž nastupa u finalu Hrvatskog kupa. Trener golmana Hrvoje Slavica očito radi odličan posao na Šubićevcu i Đaković bi, ako sve bude teklo po planu, trebao biti sigurna šibenska karika na golu još dugi niz godina.

 

30. lipanj 2024 10:23