StoryEditorOCM
Nogometgeni kameni

Kakva dominacija hrvatskog nogometa, pod našom je kontrolom od danas gotovo pola zemaljske kugle, sve zbog njih dvojice

Piše Sport SD
24. veljače 2024. - 14:08

Hrvatska je po mnogočemu svjetska nogometna velesila. Ono što radi naša nogometna reprezentacija, s obzirom na broj stanovnika, a posebno na stanje nogometne infrastrukture te kvalitetu domaće lige, ravno je čudu.

Isto tako, veliki niz vrhunskih igrača koje šaljemo diljem svijeta, a sada su i hrvatski treneri preuzeli gotovo pola svijeta. 

Branko Ivanković (69) potvrđen je kao novi izbornik kineske nogometne reprezentacije. Na klupi će naslijediti Aleksandra Jankovića koji je smijenjen nakon lošeg nastupa na Azijskom Kupu na kojem Kinezi nisu uspjeli proći skupinu.

Već otprije Igor Štimac vodi reprezentaciju Indije, postao je njihov izbornik 2019. i zadržao se sve do sada. Pogledali smo na ‘sat svjetske populacije‘. Na svijetu je trenutno osam milijardi i gotovo 100 milijuna stanovnika. Od toga na Indiju i Kinu otpada nešto manje od tri milijuna. Indija je na oko milijardu i 437 milijuna, dok je Kina na milijardu i 425 milijuna stanovnika.

Hrvatska je, možemo reći, još jednom pokorila nogometni svijet. Gotovo pola kugle zemaljske je pod nadzorom naših trenera. Crtica za povijest.

image

Branko Ivanković

Karim Jaafar/Afp
28. travanj 2024 12:33