StoryEditorOCM
Nogometistra na šubićevcu

Careviću dosta igrača ‘načeto‘ pred važnu utakmicu, zato se nakon infuzije vraća bivši Vatreni

Piše Krešimir Gulin
26. rujna 2024. - 13:04

Nogometaši Šibenika u prvih sedam kola skupili su finu zalihu od 10 bodova. Međutim, strši i podatak kako su Narančasti u zadnje tri utakmice uzeli samo jedan punat i pritom postigli svega jedan zgoditak.

Stoga se utakmica s Istrom na Šubićevcu nameće kao silno važna, jer momčad trenera Marija Carevića poslije Puljana čeka dosta teđžak raspored (Hajduk, Osijek).

- Rekao bih da će Istra biti prekretnica za nas, odnosno da će nas usmjeriti u gornji ili donji dio tablice- kaže Ivan Božić, jedan od najboljih napadača Šibenika.

Vinkovčanin u narančastom dresu ističe kako će nastojati nametnuti na domaćem terenu:
- Od prve minute, od prvog starta moramo pokazati Puljanima gdje su došli. Moramo biti hrabriji u završnici, više šutirati prema golu- govori Božić koji se nada osvajanju tri boda.

image

 Ivan Božić nije zabio Varaždinu iz izgledne šanse

Nikša Stipaničev/Cropix

Za razliku od svog igrača, trener Carević malo spušta loptu na zemlju glede važnosti susreta s Istrom:

- Svaka je bitna i svaki bod je bitan. Ne bih starao dodatni imperativ i govorio kako je Istra neka prekretnica. Volio bih da smo svi skupa malo realniji u procjenama. U tom smislu, ljuti me podcjenjivanje osvojenog boda u srazu s Varaždinom na Šubićevcu. Kao da se zaboravlja da je taj isti Varaždin primio samo dva gola do sada i to oba protiv Hajduka.

Mi kao klub imamo svoj cilj i dugoročni plan. Znate, u nogometu nema laganja i u konačnici će tablica pokazati pravu istinu i našu vrijednost- rekao je Carević.

Međutim, ni on nije bježao od činjenice kako njegova momčad mora biti konkretnija u napadu:

- Istina, moramo biti puno hrabiji, puniti protivnički kazneni prostor s kudikamo više igrača nego u prethodnim utakmicama. Posebice kada igramo doma. Na treninzima smo dosta radili na tim segmentima igre i vjerujem kako ćemo već protiv Isre pokazati određeni napredak i kako ćemo gledati konkretniji Šibenik- otkrio je trener Narančastih.

No, ni uz najbolju volju nije mogao otkriti tko ćezaigrati u početnom sastavu. Razlog je taj što su mnogi igrači ‘načeti‘ i upitno je hoće li moći nastupiti.

U toj grupi su iskusni stoper Punčec, koji ima problema s koljenom, bočni igrač Kolega te napadač Baković. Sigurno će ‘van stroja‘ biti i napadač Zdunić koji je u petak ujutro prijavio da je dobio temperaturu.

Suprotno nekim najavama, Carević još uvijek neće moći računati na španjolskog veznjaka Poza, koji se i dalje oporavlja od operacije kile:

- Pozo još nije ni blizu povratka, on i dalje trenira individualno. Za Istru sigurno neće biti kadru, a najvjerojatnije niti za iduću s Hajdukom u Splitu. Imamo mi dosta širok kadar i kvalitetu tako da ćemo adekvatno nadomjestiti sve igrače koji nedostaju. U rosteru ima igrača koji itetako zaslužuju igrati u prvih 11 i svi će oni dobiti svoju prigodu tijekom sezone- referirao je Carević.

image

 Ivan Santini u duelu s Mariom Marinom
 

Nikša Stipaničev/Cropix

Dobra vijest za Šibenčane glasi kako se u kadar vraća bivši Vatreni centafor Ivan Santini, koji je zbog viroze preskočio zadnju utakmicu s Rijekom na Rujevici.

U taboru Narančastih poduzeli su sve mjere da Santini bude spreman za važnu utakmicu s Istrom:

- Santini je završetak utakmice s Rijekom čekao u hotelu. Također, u Šibenik nije putovao s ostatkom momčadi već kombijem kako nikoga ne zarazio. Osim toga, tijekom kratkog tjedna za pripremu sraza s Istrom bio je na infuziji. Jednostavno, nismo htjeli ništa riskirati jer Santini nam je vrlo važan- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Šibenik- Istra 1961 igra se u petak u 18 sati. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

26. rujan 2024 13:09