StoryEditorOCM
Nogometvijesti sa Šubićevca

Carević otkrio kako se Šibeniku nudi veliki broj igrača, ali... ‘Mi u njima ne vidimo prava pojačanja‘

Piše Ivo Mikuličin
29. prosinca 2023. - 13:32

Očekivani telefonski poziv s temom Šubićevca. S druge strane “žice” zadovoljno je zvučao Denis Brašić, desna ruka vlasnika HNK-a Šibenik Željka Karajice.

– Volio bih da objavite kako smo, poslije razdoblja obilnih kiša, napokon prionuli na posao uređenja travnjaka u Sportskom centru Crnica (čitaj: igrališta nekadašnjeg trećeligaša Metalca). Splitska tvrtka “Jadro” ravna teren i sije travu na novom, suvremenom travnjaku. Riječ je o objektu koji će biti itekako važan za budućnost šibenskog nogometa. Na novom travnjaku vježbat će prvotimci Šibenika, ali će i naši juniori igrati svoje ligaške utakmice – radosno nam je priopćio Brašić.

Samo nas je (ne)izravno podsjetio na ostale planove kojima su okupirani vlasnici kluba. Točnije, idejni projekt preuređenog stadiona na Šubićevcu te obnavljanje igrališta u Lozovcu, nekadašnjem terenu utihnulih klubova Aluminij i Krka, te uređenja igrališta u Mandalini, gdje vježbaju (mladi) igrači Mihovila.

Velike ambicije

– HNK Šibenik naveliko se priprema za novu sezonu. Ne krijemo svoje ambicije u svim sferama, od objekata do natjecateljskih ambicija – dodao je Brašić.

Nismo, međutim, dobili precizan odgovor na pitanje ili, ako hoćete, prijedlog da klupska delegacija posjeti Zagreb, točnije obavi razgovore s čelnim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza. Baš kao što su to nedavno učinili predstavnici Vukovara, šibenskoga konkurenta u borbi za vrh. Treba li posebno naglasiti kako su dobar povod za takav potez nemale sudačke nepravde, koje su “narančasti” doživjeli upravo u najvažnijim jesenskim utakmicama, protiv Zrinskog i Vukovara!? Točnije, činjenicu da je u Vukovaru Šibeniku poništen regularan pogodak, dok u Osijeku nije dosuđen očigledan kazneni udarac.

Nije tako daleko 8. siječnja, kad će nogometaši Šibenika početi pripreme za proljetni dio prvenstva s neskrivenom željom da se domognu društva najboljih. Na Šubićevcu sve djeluje blagdanski mirno, ali je, očito, taj mir prividan.

– Nudi nam se nemali broj igrača, ali mi, ruku na srce, u njima ne vidimo pojačanja, nego tek polovična rješenja. Uostalom, nije baš lako naći “pravu” akviziciju u zimskom prijelaznom roku. No za to malo prijelazno ludilo još uvijek ima dovoljno vremena – javio nam se trener Mario Carević, koji blagdane provodi s obitelji u Zagrebu.

– Gotovo je sigurno da će nam se na pripremama pridružiti juniorski napadači Sekulić i Kulušić, branič Baturina, vezni igrač Mučić te mladi Čeko, koji je jednako upotrebljiv kao bek i stoper – otkrio nam je Carević.

Starije prijatelje nogometa jamačno će zagolicati informacija da je Čeko zapravo nećak bivšeg Hajdukova reprezentativca Nike Čeke, koji je ubilježio i dva nastupa za reprezentaciju, a koji se okušao i na Šubićevcu poslije pauze zbog teške bolesti. U zanimljive podatke valja ubrojiti i činjenicu da je Čeko korijenima Livnjak, baš kao i izbornik Zlatko Dalić.

– Tko sretniji od mene ako mladi Čeko ima potencijal svog strica – otelo se Careviću.

01. lipanj 2024 08:53