StoryEditorOCM
Nogometreakcija trenera

Carević nakon važne pobjede Šibenika u Zmijavcima: ‘Nemamo mi vremena za slavlje, čeka nas baš teška utakmica‘

Piše Krešimir Gulin
2. travnja 2024. - 20:01

Nogometaši Šibenika suvereno su prošli zahtjevno gostovanje u Zmijavcima. Narančasti su slavili (3:0) i primakli se na samo dva boda zaostatka za vodećim Zrinskim.

Šibenčani su odigrali autoritativno, muški, rekli bismo baš sa šampionskim gardom i upisali tri zlata vrijedna boda na terenu s kojeg rijetko tko odlazi uzdignutih ruku. Točnije, Croatia je ove sezone samo jednom izgubila na svom igralištu:

- Važna pobjeda na teškom gostovanju protiv ekipe koja je izrazito domaćinska. To me jako veseli, kao i izražen rezultat na kraju utakmice. Rekao bih da je naša pobjeda zaslužena, jer smo kontrolirali zbivanja na terenu od prve do zadnje minute. Iako, ‘lomila‘ se utakmica u datim trenucima u kojima smo bili baš odgovorni. Dobro smo reagirali i kasnije nas je to nagradilo u fazi napada- kazao je Mario Carević, trener Šibenika, nakon pobjede nad Croatiom.

‘Špinu‘ je otvorio branič Cvijanović, a posao je zaključio s dva gola- džoker s klupe- Ivan Delić:

- Drago mi je zbog Dele (op.p. Ivan Delić), ali drago mi je i zbog cijele ekipeda smo baš bili odlučni, koncentrirani i odgovorni do maksimuma- kazao je Carević.

Nemate puno vremena za odmor, već u nedjelju na Šubićevac stiže Orijent:

- Tako je, brzo idemo dalje. Mi jednostavno nemamo pravo na kiks. Teško je pripremati utakmice na način da baš svaku morate dobiti. Ali, mislim da naša momčad stvarno može odreagirati pod takvim pritiskom- ističe trener Narančastih.

Puno puta tijekom nastavka sezone istaknuli smo kako na proljeće gledamo jedan pragmatični Šibenik, za razliku od jesenskog dijela u kojem se ‘umiralo‘ u ljepoti, ali i češće gubilo bodove:

- Kao odgovor na vaše pitanje servirat ću brojke. Od maksimalnih 21 boda osvojili smo 19, ili remizirali smo samo u Dugopoplju gdje smo objektivno bili kudikamo bolji takmac. U tih sedam utakmica primili smo samo jedan gol i to protiv Croatije na Šubićevcu, u zadnjim sekundama s igračem manje. Tako da stvarno moram pohvaliti ne samo užu obranu, nego fazu obrane cijele ekipe. Odnosno, način na koji smo posvećeni i kako poštujemo sve postavljene zahtjeve- veli Carević.

Hoće li biti slavlja?

- Ma ne, nemamo mi vremena za slavlje, ni ništa... Idemo dalje, pripremati već Orijent koji će opet doma biti teška utakmica protiv ekipe kojoj gori pod nogama, koja se bori za opstanak. Očekujem baš baš tešku utakmicu- zaključio je kormilar Narančastih.

30. travanj 2024 18:00