StoryEditorOCM
NogometNAJNOVIJE POJAČANJE

Brazilac Falcao poslao poruku navijačima: ‘Uzbuđen sam što dolazim u klub s ovako velikom tradicijom‘

Piše Davor Trutin/SN
30. lipnja 2024. - 14:06
- Jako sam sretan i uzbuđen što dolazim u klub s tolikom tradicijom kao što je Šibenik - kazao je Lucas Falcão

I dok ljudi zaduženi za sportsku politiku pregovaraju o dolasku najavljenih pojačanja, a, kako doznajemo, s dvojicom zvučnih su pregovori otišli daleko, na Šubićevcu su objavili prvi ovoljetni potpis. Radi se o Brazilcu Lucasu Falcau (24), koji je došao ovaj tjedan iz Viktorije 1889 Berlin, sestrinskog kluba SEH-a. Južnoamerički napadač očito je zadovoljio ukus struke na Šubićevcu, te je s njim potpisan ugovor.

Prošle sezone igrajući za Berlinčane u 4. njemačkoj ligi postigao je 15 golova, uz 8 asistencija. Falcao, koji pokriva pozicije centralnog napadača, druge špice i ofenzivnog veznog je započeo svoju profesionalnu karijeru u SAD-u, u klubu Portland Timbers 2 te je prošao kroz Timbers Academy. Kasnije je igrao za CD Estepona FS u Španjolskoj, PASA Irodotos u Grčkoj, i Oskarshamns AIK u Švedskoj prije nego što se pridružio Viktoriji Berlin, pišu Sportske novosti.

- Dolazak Lucasa Falcaa u Šibenik predstavlja značajan korak u našoj misiji da pojačamo momčad talentiranim i perspektivnim igračima. Suradnja između klubova unutar SEH Holdinga omogućuje nam ne samo razmjenu igrača, već i razvoj mladih talenata, što je od ključne važnosti za dugoročni uspjeh naših klubova - poručili su iz kluba.

Stigao i vratar Katalinić

Šibenik je inače dobro pokriven napadačkim pozicijama, tu su Delić, Božić, Torres, Laća, Majić i sada Falcao, podsjećamo, kao mogući pick spominjao se i iskusni Ivan Santini, a navodno Šibenik želi još jednog krilnog napadača...

Ofenzivac zvučnog imena se obratio javnosti putem društvenih mreža.

- Jako sam sretan i uzbuđen što dolazim u klub s tolikom tradicijom kao što je Šibenik. Klub ima iznimno vjerne navijače i jedva čekam zaigrati pred njima. Velika je čast biti dio ovakve sredine. Posebno me veseli što klubovi unutar SEH Holdinga tako uspješno surađuju na svim razinama. Ta suradnja omogućava razmjenu iskustava i razvoj igrača, što će zasigurno unaprijediti kvalitetu svih klubova u grupaciji. Radujem se novim izazovima i vjerujem da ćemo zajedno postići velike uspjehe. Hvala svima na toploj dobrodošlici - izjavio je Falcao prilikom potpisa ugovora za HNK Šibenik.

Osim Brazilca, koji posjeduje i putovnicu Italije, na Šubićevac je stigao i 17-godišnji golman iz Osijeka, Petar Katalinić. Na probi se već nekoliko dana nalazi par mlađih igrača, od kojih će kako se doznaje, neki i ostati u kadru Šibenika.

Dok se još čekaju informacije o planu odigravanja pripremnih utakmica za početak nadolazeće sezone u elitnom razredu, u subotu je odigrana zatvorena utakmica između dvije postave šibenskog prvoligaša.

 

02. srpanj 2024 14:21